Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Džengis Čavušević

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

8 let

Josip Iličić od nezaželenega do hvaljenega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski vijolici sta spravili v slabo voljo Samirja Handanovića, Robert Berić nadaljuje strelski ples v Avstriji, Zlatko Dedić je vedno boljši v Nemčiji, Mišo Brečko pa letos ni več brez nastopov.

Vid Belec: Slovenski vratar se je po vrnitvi iz Turčije vrnil k Interju, kjer pa ne spada med tri najpomembnejše igralce med vratnicama, tako da ni kandidiral za nedeljski derbi v serie A med Interjem in Fiorentino, ki so ga na San Siru dobile vijolice iz Toskane.

Samir Handanović: Inter je pokvaril dober februarski niz z nedeljskim porazom proti Fiorentini. Med vratnici črno-modrih se je vrnil Ljubljančan, ki je izpustil zadnje tri tekme, od tega dve v ligi Evropa, kjer so se Milančani prebili med 16 najboljših. Handanović je v 55. minuti ostal brez moči, ko se je do povratne žoge dokopal Egipčan Mohamed Salah in dosegel edini zadetek na tekmi. Pred tem je Handanović izbil žogo tik pred rojakom Josipom Iličićem, ki je zaigral v napadu Fiorentine. Ljubljančan si je za nastop prislužil eno izmed najvišjih ocen v svoji ekipi, njegov klub pa je na lestvici padel na deveto mesto. Za tretjeuvrščenim Napolijem zaostaja okroglih deset točk.

Jan Oblak: Španski prvak Atletico Madrid je v enem izmed dveh derbijev 25. kroga domačega prvenstva remiziral v Sevilli. Na štadionu, kjer sta lani evropsko sezono končala Maribor in Kekova Rijeka, so gledalci ostali nepotešeni, saj ni bilo zadetkov (0:0). Med vratnicama rdeče-belih se je izkazal 30-letni Miguel Angel Moya, mladi Škofjeločan pa je predstavo soigralcev ponovno spremljal s klopi za rezervne igralce. Še vedno čaka na krstni nastop v španskem prvenstvu. Atletico za vodilnim Realom še naprej zaostaja sedem točk, Barcelona pa mu je ušla na pet točk razlike. Vedno bližje je tudi Valencia, ki za Atleticom zaostaja le še točko.

Siniša Anđelković: Palermo je v nedeljo osvojil točko. Na domačem štadionu Renzo Barbera je remiziral z Empolijem (0:0) in v serie A zadržal varen položaj na sredini razpredelnice. Kranjčan je odigral vso tekmo in še vedno spada med branilce z največjo minutažo v italijanskem prvenstvu.

Gregor Balažic**: Vodilni Partizan je v Beogradu na domači tekmi razočaral 6.000 gledalcev in le remiziral proti predzadnjeuvrščenemu Radničkemu iz Niša (0:0). Za črno-bele je debitiral Prekmurec, odigral vso tekmo brez napak in v obrambi združil moči z rojakom Ilićem. Prislužil si je visoke ocene. Partizan ima v srbskem prvenstvu pred največjim tekmecem Crveno zvezdo štiri točke prednosti.

Mišo Brečko: Köln je že petič zapored ostal brez zmage. Tokrat pričakovano, saj je gostoval pri vodilnem Bayernu in izkusil moč enega največjih favoritov za evropski naslov. Izgubil je z 1:4, po dolgem času pa je v prvi postavi zaigral izkušeni Trboveljčan. Avstrijski strateg Peter Stöger je kapetanu kozličkov namenil priložnost prvič v koledarskem letu 2015. Zaigral je na položaju desnega bočnega branilca in večinoma pokrival Francoza Francka Riberyja, Poljak Pawel Oklowski pa se je preselil na levo stran. Köln v nemški bundesligi ostaja na 13. mestu.

Boštjan Cesar: Chievo je v nedeljo pokvaril načrte Milanu in osvojil točko (0:0). Gledalci na štadionu Marc Antonio Bentegodi v Veroni niso videli zadetkov, kapetan slovenske izbrane vrste pa je dobro opravljal obrambne naloge in ustavljal napade rdeče-črnih. Odigral je vso tekmo. Chievo v italijanskem prvenstvu zaseda 16. mesto.

Branko Ilić: Vodilni Partizan je v Beogradu razočaral 6.000 gledalcev in le remiziral proti predzadnjeuvrščenemu Radničkemu iz Niša (0:0). Ljubljančan je prvič združil moči z rojakom Balažicem, ki se je srbskemu podprvaku pridružil v zimskih mesecih. Partizan ima pred največjim tekmecem Crveno zvezdo štiri točke prednosti.

Bojan Jokić**: Villarreal je v nedeljo navdušil na gostovanju pri vodilnem Realu in osvojil dragoceno točko (1:1), ki so se je zelo razveselili v taboru Barcelone. Rumena podmornica je zaostajala, a je nato za izenačenje v 64. minuti poskrbel Gerard Moreno in postavil končni rezultat. Kranjčan zaradi okrevanja po lanski artroskopiji kolena še ni bil na seznamu kandidatov. Villarreal je ohranil šesto mesto, za Realom zaostaja 16 točk.

Dominic Maroh: Köln je še petič zapored ostal brez polnega izkupička. Po januarju v Nemčiji sploh še ni občutil sladkosti zmage. V petek je izgubil pri branilcu naslova Bayernu, ki je s štirimi zadetki navdušil 75 tisoč gledalcev na Allianz Areni. Slovenski branilec, ki je s kozlički podaljšal pogodbo do leta 2018, je odigral vso tekmo. Köln ostaja na 13. mestu.

Martin Milec: Standard Liege je v petek srečno ugnal Cercle Brugge (1:0). Zadetek je padel v 89. minuti. Štajerec je odigral vso tekmo, njegov klub pa na lestvici belgijskega prvenstva zaseda četrto mesto. Vodilni Club Brugge beži le pet točk.

Miral Samardžić: Rijeka je v soboto nepričakovano remizirala s Slaven Belupom iz Koprivnice (1:1), Jeseničan pa je odigral vso tekmo. Kekova zasedba za vodilnim zagrebškim Dinamom na Hrvaškem zaostaja že enajst točk.

Andraž Struna: PAS Giannina je konec februarja oziroma prvi dan marca počivala, saj je bila večina prvoligaških dvobojev v Grčiji zaradi nedavnega nasilja na vročem derbiju med Panathinaikosom in Olympiakosom odpovedana.

Valter Birsa: Chievo je v nedeljo pokvaril načrte Milanu in osvojil točko (0:0). Gledalci na štadionu Marc Antonio Bentegodi v Veroni niso videli zadetkov, Primorec pa je proti nekdanjemu klubu, kjer je igral tudi v ligi prvakov, odigral 82 minut. Chievo zaseda 16. mesto.

Goran Cvijanović*: Rijeka je v soboto na Kantridi remizirala s Slaven Belupom iz Koprivnice (1:1), Primorec pa ni kandidiral za tekmo. Rijeka ostaja na drugem mestu, vodilni Dinamo pa ji beži že enajst točk.

Josip Iličić**: Fiorentina je v nedeljskem derbiju osvojila San Siro in premagala Inter (1:0). Kranjčan je igral od prve do zadnje minute ter "sodeloval" v akciji, iz katere je Egipčan Mohamed Salah dosegel edini gol na tekmi. Vijolice so neporažene že skoraj dva meseca, na lestvici pa zasedajo visoko peto mesto. Za tretjeuvrščenim Napolijem in ligo prvakov zaostajajo le tri točke. Iličić je odigral vso tekmo v napadu in prejel dobre ocene za predstavo, njegov trener Vincenzo Montella pa se je odločil za postavitev 4-3-3. V Evropi v napadu ponavadi zaigrajo skupaj Joaquin, Mario Gomez in Salah, na prvenstvenem obračunu v Milanu pa sta Iličiću v konici napada delala družbo Diamanti in Babacar, ki ga je še pred koncem prvega dela zamenjal poznejši junak tekme Salah. Tako je Gorenjec hitro ujel tekmovalno formo, ki jo je pogrešal v jesenskem delu, sploh pa med zimskim prestopnim rokom, ko je bil napovedan njegov odhod.

Kevin Kampl: Slovenski zvezdnik je v soboto zaploskal soigralcem za prepričljivo in vedno sladko zmago nad večnim rivalom Schalkejem (3:0). To je bila četrta zaporedna zmaga rumeno-črnih v nemškem prvenstvu, s katero se je Borussia povzpela na 10. mesto, za četrtouvrščenim Bayerjem, to mesto še vodi v kvalifikacije za ligo prvakov, pa zaostaja osem točk. Slovenski reprezentant še vedno čuti posledice trebušne gripe, zato ni kandidiral za tekmo. Andraž Kirm: Omonia je v soboto odigrala zadnjo tekmo rednega dela ciprskega prvenstva, zdaj sledijo nastopi v skupini za prvaka, v kateri je šest najboljših klubov. Omonia je v soboto v velikem derbiju, ki ga je v Nikoziji spremljalo več kot 15 tisoč gledalcev, remizirala s prvakom Apoelom. Rezultat je bil 1:1, Ljubljančan pa je odigral 60 minut. Ko je zapustil igrišče, je Omonia še zaostajala z 0:1. V rednem delu je osvojila četrto mesto.

Rene Krhin**: Cordoba je v uvodni tekmi 25. kroga španskega prvenstva gostovala pri Espanyolu in ostala brez točk (0:1). Slovenski legionar, ki ga je milanski Inter posodil zadnjeuvrščenemu španskemu prvoligaškemu klubu, je v Barceloni odigral vso tekmo. Elche na "varnem" 17. mestu beži Cordobi za pet točk.

Jasmin Kurtić: Fiorentina je v nedeljskem derbiju osvojila San Siro in premagala Inter (1:0). Belokranjec je po dobrih dveh tednih spet zaigral za vijolice, ki so neporažene že skoraj dva meseca (12 tekem), na lestvici pa zasedajo visoko peto mesto. Za tretjeuvrščenim Napolijem in ligo prvakov zaostajajo le tri točke. Kurtić je odigral vso tekmo v zvezni vrsti, njegov trener Vincenzo Montella pa se je odločil za postavitev 4-3-3. Slovenska legionarja sta šele tretjič v tej sezoni nastopila v začetni enajsterici in nato na igrišču vztrajala vse do zadnjega sodnikovega piska. Nazadnje sta sodelovala 29. oktobra 2014, ko je Fiorentina s 3:0 nadigrala Udinese, pred tem pa še na gostovanju pri Torinu (1:1). Tako sta na tekmo, na kateri bosta skupaj igrala od začetka do konca, čakala kar 123 dni.

Dejan Lazarević: Sassuolo je padel v krizo. Izgubil je še tretjič zapored. V nedeljo je bil nemočen proti Laziu (0:3). Hitri Slovenec je v igro vstopil v 74. minuti, ko so Rimljani že vodili z 2:0. Njegov klub je na 12. mestu.

Nejc Pečnik: Japonska druga liga se bo začela prihodnji konec tedna. Korošca krstni nastop v dresu moštva JEF United čaka 8. marca, ko bo gostoval pri V-Varen Nagasakiju. To bo njegova prva izkušnja z japonskim nogometom.

Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je v nedeljo na tekmi 22. kroga turškega prvenstva v gosteh premagal Akhisar Belediyespor (2:0) in zadržal visoko četrto mesto na lestvici. Mariborčan je ostal na klopi za rezervne igralce.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo se pripravlja na nadaljevanje sezone. Prezimil je na 12. mestu, ki mu v tem trenutku zagotavlja obstanek. Prvenstvo se nadaljuje 7. marca, Torpedo najprej čaka gostovanje pri Amkarju v Permu.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je v soboto na štadionu Ernst Happel, zbralo se je okrog 15.000 gledalcev, odpravil graški Sturm z 1:0 in zadržal drugo mesto na lestvici. Dvoboj je odločil kdo drug kot Krčan. V polno je zadel v sodnikovem podaljšku prvega polčasa. V tej sezoni je dosegel že 16 zadetkov in ostaja drugi strelec avstrijske bundeslige. Španec Jonatan Soriano jih je dal pet več. V izdihljajih srečanja je prejel rumeni karton. Ker to ni njegov prvi, bo počival na naslednji tekmi. Izpustil bo sredin dvoboj z Altachom.

Roman Bezjak**: Branilec dvojne bolgarske krone Ludogorec Razgrad je nepričakovano izgubil v derbiju 20. kroga domačega prvenstva. Na gostovanju pri Loveču je ostal brez točk (0:1), zadetek pa prejel pet minut pred koncem rednega dela. Korošec je zaigral prvič po poškodbi hrbta. V igro je vstopil v 60. minuti, v sodniško statistiko pa se je vpisal tudi z rumenim kartonom. Ludogorec za vodilnim CSKA iz Sofije zaostaja tri točke.

Džengis Čavušević*: St. Gallen je v nedeljo stežka prišel do točke na tekmi 22. kroga švicarskega prvenstva proti Grasshopperju (1:1). Zadetek za izenačenje je z bele točke dosegel v zadnji minuti rednega dela, strelec je bil Roberto Rodriguez. Takrat je bil na igrišču tudi Ljubljančan. Odigral je zadnjih 30 minut. St. Gallen je ohranil peto mesto.

Zlatko Dedić**: FSV Frankfurt je v petek v drugi nemški ligi v strelskem festivalu remiziral v Bochumu (3:3). Čeprav je FSV na štadionu Rewirpower izgubljal z 0:2 in 1:3, je na koncu osvojil točko. Prvi zadetek za goste je prispeval Koprčan. Mrežo nekdanjega kluba je zatresel v 79. minuti in poskrbel, da je klub iz Frankfurta na lestvici zadržal deveto mesto. Primorec je po dolgem času odigral vso tekmo, v tej sezoni pa je dosegel pet zadetkov.

Zlatan Ljubijankić: Urawa Red Diamonds se pripravlja na novo sezono, ki se bo začela 7. marca. Ljubijankićevo novo moštvo čaka gostovanje v Hiratsuki, pred tem se preizkuša v azijski ligi prvakov.

Tim Matavž**: Augsburg je v soboto nesrečno ostal brez točke na Olimpijskem štadionu v Berlinu. Hertha je zmagala z 1:0 in osvojila pomemben točke v boju za obstanek, Bavarci pa so na šestem mestu. Primorec zaradi zdravstvenih težav še vedno ne more kandidirati za srečanja.

Milivoje Novaković: Izkušeni Ljubljančan bo novo sezono japonskega prvenstva dočakal v novem dresu. Odločil se je za moštvo Nagoya Grampus, prvič pa se bo navijačem predstavil 7. marca, ko bo na domačem štadionu Toyota gostil ekipo Matsumoto Yamaga.

Ne spreglejte