Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
30. 12. 2015,
15.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jasmin Kurtić

Sreda, 30. 12. 2015, 15.53

6 let, 7 mesecev

Jasmin Kurtić: tudi v leto 2016 vstopa nasmejan

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za Jasminom Kurtićem je še eno leto rednega igranja v močni italijanski ligi. V letu 2015 je bil tudi eden izmed standardnih reprezentantov v selekciji Srečka Katanca.

Pri 26 letih je za njim že pet let rednega igranja v italijanskem nogometu, večinoma v tamkajšnji prvi ligi, kar je verjetno več, kot si je Belokranjec kdaj predstavljal. Tudi z letom, ki se izteka, je lahko zadovoljen.

Začel ga je kot član Fiorentine – posodil ji ga je Sassuolo, ki je leta 2013 zanj odštel kar štiri milijone evrov – in v drugi polovici sezone 2014/15, predvsem proti njenemu koncu, igral dokaj redno. Zbral je 12 prvenstvenih nastopov in v statistiko vpisal podajo. Firenčani so bili ob koncu četrti.

V pokalu, tam je Jasmin Kurtić v vijoličastem dresu letos nastopil dvakrat, so se ustavili v polfinalu. Med najboljše štiri so prišli tudi v evropski ligi, a tam v drugem delu slovenski vezist ni nastopil, saj ga klubsko vodstvo, pa čeprav je pred tem redno igral, sploh ni prijavilo za drugi del tekmovanja.

Po koncu sezone je spet postal član Sassuola, a dolgo ni ostalo tako. Kupila ga je Atalanta, prav tako članica prve italijanske lige, in zanj odštela 3,5 milijona evrov. V Bergamu se je dobro znašel. Igra redno, odigral je 14 prvenstvenih tekem, od tega je bil na enajstih na igrišču od prve minute, in moštvu pomagal do visokega devetega mesta po prvi polovici sezone. Dvakrat je nastopil tudi v pokalnem tekmovanju, od katerega se je s soigralci poslovil v četrtem krogu.

Na vseh je bil na igrišču od prve minute

Pod vodstvom Srečka Katanca je eden izmed najbolj standardnih reprezentantov. Od sedmih tekem kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v letošnjem letu je igral na vseh sedmih in bil na vseh na igrišču od prve minute. Le enkrat, proti Angliji v Ljubljani, ni tam ostal do konca tekme. Izpustil je le prijateljsko tekmo v Katarju. Trenutno je pri 30 reprezentančnih nastopih, enkrat se je v izbrani vrsti tudi vpisal med strelce.

Ne spreglejte