Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
17.32

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Niko Kovač Igor Štimac Lars Lagerbäck

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 17.32

4 leta, 11 mesecev

Hrvati v nekaj dneh od depresije do evforije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najprej je navijače hrvaške nogometne reprezentance razveselil odhod Igorja Štimca z mesta selektorja, zdaj se veselijo še razpleta žreba dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014.

Po zgolj točki v zadnjih treh tekmah rednega dela kvalifikacij za SP so bili navijači Hrvaške, ki tako slabega niza ne pomni, zelo pesimistični. Toda ko se je na selektorskem stolčku zgodila zamenjava in je pred dnevi zelo nepriljubljenega Igorja Štimca zamenjal v javnosti veliko bolj priljubljeni Niko Kovač, so bili navijači že nekoliko bolj optimistični. Zdaj, po žrebu dodatnih kvalifikacij za nastop v Braziliji, optimizmu ni videti konca. Kroglice so Hrvatom namenile najlažjega nasprotnika, Islandijo, zato so prepričani, da bodo prihodnje poletje v Braziliji zagotovo nastopili. Jasno je, da so tudi na Hrvaški nogometni zvezi zadovoljni z razpletom žreba, a selektor vseeno opozarja.

''Jasno je, da sem z žrebom zadovoljen. Tudi zato, ker povratno tekmo igramo v Zagrebu, a se vseeno ne slepim s tem, da nas čaka lahka naloga. Islandija je mlada, zelo obetavna in tudi kakovostna reprezentanca, ima zelo izkušenega selektorja, ki je z Nigerijo in Švedsko že igral na svetovnih prvenstvih,'' je komentiral Kovač, nekdanji dolgoletni kapetan Hrvaške, ki je pred izzivom mlade trenerske kariere. ''Dobro se moramo pripraviti na obe tekmi. Čim prej moramo zbrati informacije o Islandcih. Upam predvsem, da bodo moji nogometaši v dobri formi. Verjamem v uspeh,'' je še dodal.

Hrvati so favoriti, to je jasno

Islandci na drugi strani so že pred žrebom vedeli, da bodo – kogarkoli jim bo ta namenil –, prav gotovo v podrejenem položaju, zato ne preseneča, da so Hrvatom prepustili vlogo favorita. ''Nisem razočaran, ker igramo proti Hrvaški. Proti njej sem igral še, ko sem bil selektor Švedske. Komaj čakam tekmi,'' je povedal Lars Lagerbäck, ki je v rednem delu kvalifikacij prehitel Slovenijo in Islandijo sploh prvič popeljal tako blizu velikega tekmovanja. ''Vsem je jasno, da so Hrvati favoriti, a to seveda ne pomeni, da nimamo možnosti za uspeh. Igrata se dve tekmi, mogoče je vse. Upam, da bomo na prvi tekmi mrežo ohranili nedotaknjeno. V tem primeru bi lahko v Zagrebu presenetili,'' je še povedal Šved, ki je na klop Islandcev sedel oktobra leta 2011.

Ne spreglejte