Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 10. 2022,
15.50

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

futsal

Sobota, 8. 10. 2022, 15.50

1 leto, 6 mesecev

Kvalifikacije za SP 2024

Futsalisti iz Kazahstana s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
futsal Slovenija | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Slovenska futsalska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024 v Astani izgubila proti Kazahstanu z 0:2 (0:1). Izbrance Tomislava Horvata naslednja tekma v skupini 5 čaka tretjega marca v Črni gori. Slednjo so Slovenci doma premagali s 3:1.

Slovenija se je s Kazahstanom merila četrtič, dvema remijema je dodala še drugi poraz. Tokrat so Kazahstanci povedli v sedmi minuti po golu Alberta Akbalikova, v 36. minuti pa je zmago potrdil Douglas Junior.

Na seznamu selektorja Tomislava Horvata so bili tokrat Žiga Čeh (Dobovec), Teo Turk (Dobovec), Jeremy Bukovec (Pescara), Nik Logar (Oplast Kobarid), Nejc Kovačič (Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Pula), Denis Totošković (Square Dubrovnik), Nejc Hozjan (Noia Futsal Sala), Matej Fideršek (Piast Gliwice), Nejc Berzelak (Siliko), Uroš Đurić (Siliko), Max Vesel (Siliko) in Žan Janež (Siliko).

Slovenija, ki je igrala 286. uradno tekmo, se je pred tem nazadnje merila s Kazahstanom 20. januarja letos, tekma pa se je končala s 4:4. Dve leti pred tem je Kazahstan zmagal s 4:3, leta 2015 pa sta se ekipi razšli z 2:2. Naslednjič se bosta srečali 8. marca 2023 na zadnji tekmi tega dela kvalifikacij.

"Čestitam mojim fantom za dobro tekmo"

"Čestitke Kazahstanu za zasluženo zmago. Čestitam pa tudi mojim fantom za dobro tekmo. Prvih deset minut smo bili pod hudim pritiskom, potem smo stabilizirali tekmo in dobro odigrali. Kazahstan je vrhunska ekipa, ki je izkoristila naši napaki, tudi tisto z vratarjem v igri, ko so domači zadeli za 2:0," je po tekmi dejal Horvat. "Pohvala pa naši ekipi, ki je bila povsem blizu vse do konca tekme. Se je pa videlo, da je bil Kazahstan zelo motiviran pred domačo polno dvorano. Vedeli pa smo že prej, da je Kazahstan vrhunska ekipa, tu težko kdo zmaga. Čestital bi tudi našim mladim igralcem, ti so sedanjost in prihodnost našega futsala, ki bo še imel dobre rezultate. Kvalifikacije se nadaljujejo prihodnje leto. V Črni gori moramo zmagati, potem pa nas čaka še en derbi s Kazahstanom. Upam, da bomo imeli dobro podporo s tribun, da se jim rezultatsko še bolj približamo."

V glavnem delu kvalifikacij skupaj nastopa 36 držav, ki so razdeljene v 12 skupin. V elitni del tekmovanja bo napredovalo 12 zmagovalcev skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Preostalih osem drugouvrščenih ekip pa bo šlo v dodatno razigravanje, kjer bo ta osmerica deljena v štiri pare, skupni zmagovalci teh parov se uvrstijo v elitni del kvalifikacij.

V elitnem delu kvalifikacij bo igralo 20 reprezentanc. Pet prvakov skupin bo neposredno potovalo na SP, štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz petih skupin pa se bodo merile za preostali dve mesti. Lani je na SP zmagala Portugalska.

Ne spreglejte