Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2018,
22.10

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

Buenos Aires Copa Libertadores River plate Boca Juniors La Bombonera

Nedelja, 11. 11. 2018, 22.10

5 let, 5 mesecev

Finale, pokal libertadores

Poslastica na Bomboneri navdušila #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
River Plate Boca Juniors | Prvi veliki derbi v novembru se je končal brez zmagovalca. | Foto Reuters

Prvi veliki derbi v novembru se je končal brez zmagovalca.

Foto: Reuters

Težko pričakovana prva tekma finala južnoameriškega nogometnega pokala libertadores med večnima mestnima rivaloma Boca Juniors in River Plate, poimenovana kar dvoboj tisočletja, se je na znamenitem štadionu Bombonera v Buenos Airesu končala brez zmagovalca (2:2).

Finale, pokal libertadores:

Gostitelji so povedli v 34. minuti prek Ramona Abile, a je River Plate rajanje navijačev na znameniti Bomboneri utišal z ekspresnim izenačenjem. Le dve minuti po uvodnem golu Boce Juniors je zadel v polno Lucas Pratto. V izdihljajih prvega dela je sledil nov izbruh sreče na Bomboneri, saj je Dario Benedetto zadel za 2:1, v drugem delu pa je River Plate znova prekrižal načrte gostiteljem in s pomočjo nesrečnega Carlosa Izquierdoza, ki je zatresel lastno mrežo, postavil končni rezultat 2:2. Povratna tekma bo 24. novembra. 

Vrhunci prve tekme finala:

Čeprav je v Buenos Airesu od sobote do nedelje padlo toliko dežja, kot ga v povprečju pade v mesecu in pol, je bila igralna površina na štadionu Bombonera dovolj dobro pripravljena za spektakel, ki ga je vneto pričakoval ves svet.

Fotogalerija
1 / 23

Tekma, ki v Argentini velja za "superclasico", saj gre za obračun dveh največjih klubov iz prestolnice, ki imata skupaj v posesti devet naslovov prvaka Južne Amerike, je postregla z nogometnim spektaklom.

Boca Juniors
Sportal Tekma tisočletja na najbolj norem štadionu, ki ga je zgradil Slovenec

Na štadionu Bombonera, ki sprejme nekaj manj kot 50 tisoč ljubiteljev nogometa, je potekalo prvo dejanje finala pokala libertadores. Povratna tekma bo na štadionu Monumental. | Foto: Reuters Na štadionu Bombonera, ki sprejme nekaj manj kot 50 tisoč ljubiteljev nogometa, je potekalo prvo dejanje finala pokala libertadores. Povratna tekma bo na štadionu Monumental. Foto: Reuters

Boca Juniors, aktualni prvak Argentine, ki je pokal libertadores osvojila šestkrat (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007), igra enajsti finale v zgodovini, River Plate pa je šestič v finalu in se poteguje za četrti naslov (186, 1996, 205).

Zmagovalec zadnjega pokala libertadores, v katerem se igrata dve finalni tekmi, bo znan 24. novembra. | Foto: Reuters Zmagovalec zadnjega pokala libertadores, v katerem se igrata dve finalni tekmi, bo znan 24. novembra. Foto: Reuters

Prvič v 58-letni zgodovini pokala libertadores v finalu nastopata Xeneizes (Genovežani), kot sebe kličejo navijači Boca Juniors, ter Millionarios, oziroma River Plate. Povratna tekma bo 24. novembra na stadionu Monumental.

Ne spreglejte