Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 6. 2008,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 6. 2008, 8.03

8 let

Fernando Torres: Lahko smo dvojno srečni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V minuli sezoni angleškega prvenstva je tresel mreže kot za stavo, na evropskem prvenstvu pa je do finala v polno zadel le enkrat. Nato pa je napočil čas za zlata vreden zadetek.

Španski zvezdnik ''El Nino'' je odločil sklepno dejanje 13. evropskega prvenstva. Tehnični odbor Evropske nogometne zveze (UEFA) ga je izbral za najboljšega igralca finala.

''To je res privilegij, da sem lahko na tem prvenstvu prispeval delež k uspehu španske ekipe ter da sem sploh dočakal priložnost, ko smo se lahko veselili velikega naslova. Izpolnili smo tisto, kar smo si pred prvenstvom zadali za skriti cilj. Naredili smo odlično stvar za španski nogomet. Ekipa je odigrala dobro, selektor je izvrstno izbral igralce … Lahko smo dvojno srečni. Ker smo postali evropski prvaki in ker je na prvenstvu zmagala resnično najboljša ekipa. To je velik dan za španski nogomet. Zdaj si lahko privoščimo nekaj dni uživanja, nato pa se bodo pričele že nove kvalifikacije. Moramo se uvrstiti na SP,'' je povedal Fernando Torres, ki si je po zadetku v prvem polčasu pošteno oddahnil.

''Moja služba je, da dosegam zadetke. Torej sem jo proti Nemčiji dobro opravil (smeh). Naša velika prednost je bila, da smo bili vsi odlično tehnično podkovani, proti Nemcem pa smo dihali skupaj kot eden. Vesel sem, da smo zrasli kot ekipa, kar smo dokazali tudi na tekmah proti Švedski in Italiji. Zasluženo smo postali prvaki,'' je priznal napadalec Liverpoola, ki je v minuli sezoni v ''rdečem'' dresu dosegel kar 33 zadetkov.

Naslov posvečam doktorju

Kako se mu je ''dopadel'' zadetek v velikem finalu? ''To je bil lep gol. Tekmec je bil že v boljšem položaju. Ko je mislil, da bo žoga že njegova, sem izkoristil možnost in premagal vratarja. Zelo sem ponosen, da sem odločil finale. Vesel sem za vse, še prav posebej pa za našega doktorja Genara Borrasa. On ne more na igrišču osvajati lovorik, je pa še kako zaslužen za naše uspehe. Ta naslov posvečam njemu,'' je zaupal španski as, ki je v končnici srečanja mesto v enajsterici predal Danielu Güizi in priznal, da je za njim fantastična sezona.

''Tega sem zelo vesel, a se zavedam, da moram iti v življenju naprej. Moram osvojiti še več lovorik ter postati najboljši igralec v Evropi. To je bila prva moja velika trofeja. Upam da ne bo zadnja,'' so bile še besede 24-letnega španskega reprezentanta, ki je po tekmi z Nemčijo pohvalil selektorja Aragonesa. Slednji je v nedeljo zadnjič vodil špansko reprezentanco. Takšna je pač nogometna pot …

Ne spreglejte