Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
3. 3. 2012,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatko Dedić Jasmin Kurtić

Sobota, 3. 3. 2012, 10.15

8 let

Evrogol Kurtića, Dedić pri desetih (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski napadalec Zlatko Dedić nadaljuje strelski niz v drugi nemški ligi. V petek je bil uspešen na gostovanju pri znancih iz Bochuma. V Italiji je na atraktiven način v polno zadel Jasmin Kurtić.

V sredo se je v konici napada trudil na reprezentančnem nastopu v rojstnem mestu, bil blizu zadetku, a ni zatresel škotske mreže. Strelski apetit je potešil dva dni kasneje, ko je z Dynamom iz Dresdna gostoval v Bochumu. To je bilo za Zlatka Dedića prav gotovo posebno gostovanje, saj nosi ''rumeno-črni'' dres kot posojen nogometaš Bochuma, kamor naj bi se vrnil po koncu sezone. V petek je vodstvu Bochuma dokazal, da je v pravi strelski formi. V 11. minuti se je spretno izognil zanki nedovoljenega položaja, stekel sam pred vratarja in z hladnokrvnim zaključkom povedel goste v vodstvo. Igro je zapustil v 71. minuti, v tej sezoni pa je v drugi nemški ligi dal že okroglih deset zadetkov. Na lestvici najboljših strelcev si deli peto mesto. Duisburg Gorana Šukala, ki je v četrtek ''obiskal'' mariborsko sodišče, dan kasneje pa vseh 90 minut pomagal ''zebram'', je doma priznal premoč Greuther Fürthu (0:2).

Selektor Slaviša Stojanović je pred tedni priznal, da z enim očesom spremlja tudi učinek Jasmina Kurtića. Sedemnajstega marca ga namerava spremljati v živo, ko se bo Varese pomeril s Padovo, kjer igra nadarjeni reprezentant Dejan Lazarević. Kurtić se kot posojen nogometaš Palerma dokazuje v drugi italijanski ligi. Belokranjec je v petek pomagal do visoke zmage nad Vicenzo (3:0), med strelce pa se je po izjemnem strelu s 30 metrov vpisal v 38. minuti. To je bil njegov drugi zadetek v tej sezoni. Varese je na lestvici (z dvema tekmama več) na petem mestu prehitel Padovo.

V petek je v prvi angleški ligi nastopil tudi Hull City. ''Tigri'' so z nekdanjim kapetanom slovenske izbrane vrste Robertom Korenom srečno remizirali pri Blackpoolu (1:1). Točko so si priigrali v sodnikovem podaljšku.

Ne spreglejte