Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
10. 4. 2016,
12.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Gorica NK Rudar Senad Jahić

Nedelja, 10. 4. 2016, 12.19

6 let, 7 mesecev

Eden najlepših slovenskih nogometašev se je znesel nad Gorico (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Nogometaši Rudarja so se s tretjo zaporedno zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije utrdili na šestem mestu in se oddaljili od mest, kjer se klubi spogledujejo z izpadom. Zmago nad Gorico je s prekrasnim zadetkom zagotovil povratnik Senad Jahić.

Knapi se v tej sezoni ubadajo s številnimi težavami. Največ slabe volje je prisotno zaradi nehvaležnega finančnega stanja, ob katerem igralci le stežka ostanejo ravnodušni. V začetku spomladanskega dela ni bilo pravih rezultatov, v zadnjih tednih pa se je Javornikova četa prebudila. S tremi zaporednimi zmagami so poskrbeli za dvig optimizma v Velenju. V slačilnico se je naselilo prepričanje, da bodo zeleno-črni obstali med najboljšimi, vsem tekmecem pa do konca sezone še močno otežili delo.

V soboto je na štadionu Ob jezeru padla Gorica. Rudar je zmagal z 1:0, zmagoviti zadetek pa je ob koncu prvega polčasa dosegel Senad Jahić. Izkušeni branilec, znan po močnem strelu, je z velike razdalje ustrelil kot iz topa in s pravo ''bombo'' premagal vratarja vrtnic. To je bil njegov prvi zadetek, odkar se je pred kratkim vrnil iz Irana. Med zimskim premorom je želel skleniti sodelovanje z iranskim prvoligašem Saipo iz Teherana.

Jahić se je vrnil k Rudarju in Premogovniku Velenje

Eden najlepših slovenskih nogometašev (leta 2010 je bil finalist izbora za mistra Slovenije) je že prispel v deželo, kjer prevladuje velika strast do nogometne žoge, nato pa zaman čakal na podpis pogodbe. Posel je zaradi finančnih razlogov padel v vodo, Jahić pa se je vrnil v slovensko prestolnico lignita, kjer je zaposlen v Premogovniku Velenje. Ponovno je oblekel dres Rudarja in na srečanju 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije, na katerem je navijaška skupina Velenjski knapi praznovala 20-letnico obstoja, dosegel izjemen zadetek.

Velenjčani so z evrogolom navdušili že med tednom, ko je Mate Eterović na gostovanju v Novem mestu pomagal soigralcem do visoke zmage s 5:1 z dvema goloma. Prvega je dosegel po imenitnem lob udarcu skoraj s polovice igrišča. Le tri dni pozneje je nov evrogol v dresu Rudarja dosegel njegov soigralec Jahić.

Ne spreglejte