Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
17.53

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Natisni članek

Emiliano Sala Cardiff City Willie MacKay

Sreda, 23. 1. 2019, 17.53

5 let, 2 meseca

Iskanje argentinskega nogometaša in pilota se nadaljuje

Pogrešanemu Argentincu ponudil drugačno možnost prihoda, a jo je zavrnil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Mehmet Dalman | Predsednik nogometnega kluba iz Cardiffa Mehmet Dalman pravi, da so izginulemu Argentincu ponudili komercialni polet, a se je odločil, da bo pripotoval v lastni režiji. | Foto Getty Images

Predsednik nogometnega kluba iz Cardiffa Mehmet Dalman pravi, da so izginulemu Argentincu ponudili komercialni polet, a se je odločil, da bo pripotoval v lastni režiji.

Foto: Getty Images

Iskanje izginulega letala z argentinskim nogometašem Emilianom Salo na krovu, ki je v ponedeljek izginilo z radarja nad Rokavskim prelivom, se je danes nadaljevalo, predsednik nogometnega kluba iz Cardiffa Mehmet Dalman pa je v zvezi s tem dejal, da si je Južnoameričan sam organiziral pot do Cardiffa, čeprav so mu v klubu ponudili drugo možnost.

Emiliano Sala
Sportal Pretresljivo zadnje sporočilo Argentinca, ki je izginil z letalom

Prvi mož Cardiffa je za Wales Online povedal, da so pogrešanemu južnoameriškemu nogometašu ponudili komercialni polet za potovanje v Cardiff, a je to možnost zavrnil in dejal, da bo pripotoval v lastni režiji.

"V tem trenutku ne vem, kdo je uredil njegov polet v Cardiff, zagotovo pa to ni bil Cardiff City. V klubu smo pretreseni in še vedno upamo na najboljše," je za omenjeni medij med drugim dejal Dalman.

Pot naj bi organiziral zastopnik

Pot Sale z enomotornim letalom naj bi organiziral njegov nogometni zastopnik Willie MacKay, ki je za britanski časnik The Guardian dejal, da "ne more razpravljati o tej zadevi".

Francoska in britanska obalna straža 40 ur po nesreči nadaljujeta iskanje enomotornega letala piper PA-46 malibu, na katerem je bil poleg argentinskega nogometaša tudi zelo izkušeni pilot Dave Ibbotson.

Cristiano Ronaldo Zaslišanje Madrid
Sportal Ronaldo dvignil prah z objavo v času iskanja pogrešanega Argentinca

Danes so v akciji reševanja poleg ladij sodelovali še tri reševalna letala in en helikopter, pogledali so tudi satelitske posnetke in jih primerjali z zadnjimi podatki z njegovega mobilnega telefona, a za zdaj niso našli nobenih razbitin.

Rože in molitev za pogrešanega Južnoameričana | Foto: Reuters Rože in molitev za pogrešanega Južnoameričana Foto: Reuters

Možnosti za preživetje skoraj nične

Policija in reševalci so v dopoldanskih urah sporočili, da so možnosti, da bi našli preživele, "skoraj nične". Sala je le malo pred tem, ko je letalo izginilo z radarja, za družino in prijatelje posnel pretresljivo sporočilo. Argentinski časnik Clarin je poročal, da je 28-letni nogometaš, preden je letalo izginilo z radarja, prek aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo.

Policija Guernseyja je zjutraj sporočila, da preiskujejo več, in sicer štiri možnosti razpleta nesreče nogometaša in pilota Davida Ibbotsona - njegovo ime so pri Guernseyju potrdili danes popoldne.

Da sta potnika nekje pristala, a jima ni uspelo vzpostaviti stika, da sta pristala na vodi in ju je pobralo plovilo, a še nista vzpostavila stika, da sta pristala na vodi in pot nadaljevala s svojim plovilom, ki ga je imelo letalo, da se je letalo ob stiku z vodo razletelo, potnika pa sta končala v vodi. 

Pozno popoldan so na svojem družbenem omrežju sporočili, da po devetih urah iskanja z letali in plovili niso našli sledi za izginulim letalom, da je akcija za danes končana, o nadaljevanju pa se bodo odločali v četrtek zjutraj. 

Emiliano Sala je, preden je letalo izginilo z radarja, poslal skrb vzbujajoče sporočilo. | Foto: Reuters Emiliano Sala je, preden je letalo izginilo z radarja, poslal skrb vzbujajoče sporočilo. Foto: Reuters

Pretresljivo zadnje sporočilo

"Sem na letalu, za katero se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu. Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, ali bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste. Oče, strah me je," je v glasovnem sporočilu dejal Sala.

Preberite še:

Emiliano Sala
Sportal Drama na Otoku: izginilo letalo z Argentincem, za katerega so plačali 17 milijonov evrov

 

Ne spreglejte