Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 1. 2009,
13.56

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 9. 1. 2009, 13.56

8 let, 5 mesecev

Elsner: Najprej v Evropo, nato bomo gledali višje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V nadaljevanju sezone PrveLige Telekom Slovenije bo eden ključnih nogometašev Domžal zagotovo kapetan Luka Elsner, ki napoveduje boj za višja mesta.

Domžalski branilec je zimski premor izkoristil za obisk Francije, kjer je preživel večji del mladosti: "Če so se vsi imeli tako dobro kot jaz, bomo z lahkoto nadaljevali s sezono," je uvodoma v šali dejal Luka Elsner in v nadaljevanju razkril pričakovanja:

Vrniti se na nivo, ko so razmišljali le o sebi

"Če smo v prvem delu prvenstva sezone imeli izgovore, zakaj nam ni šlo, tokrat ne bo tako. Sistem je postavljen, stroka pa je že nekaj časa z nami. Morali bomo dati to, kar se od nas pričakuje. Če si želimo popraviti vtis, bomo morali opraviti mesec in pol priprav na najvišjem nivoju, le v tem primeru lahko nadoknadimo zaostanek na lestvici in se vključimo v boj za mesta, ki vodijo v Evropo. Zato se od vsakega igralca pričakuje dober odnos in delo na treningu. Moramo se vrniti na nivo, ko smo razmišljali le o svoji igri in nismo gledali na nasprotnike ter držali visok tempo skozi vseh 90 minut. Verjamem, da bomo z dobrim delom to povrnili."

Ob dobrem delu hitro do vrha

Po 20 krogih so branilci naslova uspeli zbrati le 26 točk, kar je 14 manj od vodilnega Maribora. Bo torej ubraniti naslov misija nemogoče? "Moje razmišljanje je, da so moramo prebiti vsaj do mest, ki vodijo v evropske pokale, ker po kvaliteti zagotovo ne sodimo na mesto, kjer smo trenutno. Razlika pa ni neulovljiva. Ko bomo enkrat prišli do mest, ki so za klub zanimive, pa lahko razmišljamo o višjih ciljih. Zavedamo se, da to ne bo enostavno, saj se nam je zalomilo že v prvem delu sezone in smo morali gledati proti dnu lestvice. Vendar, če bomo dobro delali in bomo korektni, se bomo lahko hitro priključili vrhu.," pravi Ljubljančan.

Pravi test bosta že uvodni tekmi proti MIK CM Celju in Mariboru: "Takoj bomo lahko videli, kje smo in česar smo sposobni. To bosta zelo težki tekmi in če bomo v uvodu pokazali pravi obraz ter začeli osvajati točke, potem bo to zelo pozitivno za nadaljevanje. Že hitro bomo morali vstopiti v najtrši boj, ki obstaja v tej ligi" je še dodal Elsner.

Ne spreglejte