Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
17.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 17.44

8 let

Domžalčani po bledi predstavi ostajajo v igri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo se je v domžalskem Športnem parku odvijal prvi polčas nogometnega spektakla med slovenskimi in hrvaškimi prvaki.

Dinamo je na koncu zasluženo prišel do zmage, blestel pa je kapetan Luka Modrić, ki je imel ob sebi tudi veliko število razpoloženih soigralcev. Domžalčanom je upanje pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov na Maksimirju ob koncu z zadetkom vrnil debitant Dražen Žeželj.

Prišla tudi oba premiera

Po dolgem času so navijači in ljubitelji nogometa že uro in pol pred tekmo začeli polniti štadion ob Kamniški Bistrici, med njimi je bilo tudi veliko število znanih obrazov, prišla pa sta tudi hrvaški premier Ivo Sanader in njegov slovenski kolega Janez Janša. Počasi so se začeli zbirati tudi gostujoči navijači Bad Blue Boysi, ki jih je varovalo okrog šestdeset varnostnikov in članov specialne enote slovenske policije.

Pred srečanjem se je pojavljalo mnogo ugibanj, če bo Dario Zahora, ki je v Domžale posojen s strani Dinama, sploh začel srečanje, a mu je Slaviša Stojanovič že od prve minute namenil priložnost pred povratnikom na slovenske zelenice Draženom Žežljem. Gostujoči trener, ki je moral vodenje ekipe zaradi že znane kazni prepustiti svojemu pomočniku Rajku Magiću, je v ogenj od začetka poslal pričakovano enajsterico, z izjemo nekoliko poškodovanega Vedrana Ćorluke, ki ga ni bilo niti na klopi.

Slab začetek Domžal

S sredine igrišča so prvi začeli gostje, ki so ob glasnem navijanju svojih privržencev že v četrti minuti zadeli vratnico, a je pred strelom avstrijski sodnik Thomas Einwaller dosodil prekršek Dinama v napadu. Že tri minute kasneje je sledil samostojni prodor kapetana Zagrebčanov Luke Modrića, ki je prebil desno stran domžalske obrambe in podal v sredino, kjer Tomu Šokoti ni bilo težko poslati žoge za hrbet nemočnega Nemca. Gostje niso popuščali in že v deseti minuti so si priborili dva kota, a je bila domača obramba obakrat na mestu.

Dve minuti kasneje pa sta se v razmaku nekaj sekund zvrstili dve priložnosti, a je bil pri slovenskih prvakih Zlatan Ljubijankič premalo odločen, potem ko je vratar Koch zapustil gol. V dvajseti minuti je eden izmed treh domačih napadalcev Siniša Janković zaradi igranja z roko prejel prvi rumeni karton, Dinamo pa je še naprej prevladoval na sredini igrišča in pletel mrežo okrog domačega gola, pri Domžalčanih pa se je očitno poznala nervoza, saj so imeli veliko nenatančnih podaj. Zato so se "rumeno-modri" odločili za igro po bokih.

Na krilih Modrića

V eni izmed takšnih akcij je Aljančič lepo podal v nasprotnikov kazenski prostor, kjer pa je Ljubijankič z glavo streljal preko gola. Domžalčani so po dobre pol ure igre le začeli nekoliko bolje igrati in takoj trikrat prišli v priložnost za strel, a je bila obramba z Nemcem (beri Kochom, op.p.) kot po pravilu vedno znova na mestu.

V 37. minuti je sodnik pokazal drugi rumeni karton. Glavni akter pa domači branilec Luka Žinko, ki je z grobim prekrškom zaustavil hrvaškega soimenjaka s številko deset na hrbtu.

Znova usodne uvodne minute

Strel z glavo Žinka po podaji s kota Breziča je dal slutiti, da bodo Domžalčani v drugem delu igre le pokazali zobe. A je kaj hitro na sceno znova stopil ta trenutek morda celo najboljši hrvaški nogometaš Modrić in dokazal, zakaj se za njega zanimajo skoraj vsi najboljši evropski klubi na čelu z Arsenalom in nemškim Bayernom. Svetlolasi vezist je v protinapadu izzigral Aljančiča, ki ga je nato podrl v kazenskem prostoru, avstrijski delivec pravice pa je takoj dosodi najstrožjo kazen za hrvaške prvake.

Zanesljiv izvajalec je bil kdo drug kot Luka Modrić, ki je v 50. minuti s strelom po sredini gola premagal enega izmed treh Prekmurcev v domžalski ekipi. Slednji je imel v nadaljevanju polne roke dela s poizkusi Zagrebčanov, v 63. minuti pa je nespretno posredoval pri izletu na hitrega Francka Manga Guele, a tega gostje niso znali izkoristiti.

Uspešen debi Žežlja

Stojanoviču tako ni preostalo drugega, kot da z menjavami skuša spreobrniti potek dogajanja na igrišču, zato je dvajset minut pred koncem v igro namesto Jankovića poslal debitanta Žežlja. Trinajst minut kasneje je po prvi menjavi posegel tudi Ivankovićev pomočnik Magić, ki je nogometaša iz Slonokoščene obale Guelo zamenjal z Mihaelom Mikićem. V nadaljevanju se je v priložnosti še dvakrat znašel "Zlajo", ki pa ni imel svojega dne. Sledila je nova menjava na domači strani, ko je Grabiča zamenjal Hrvat v dresu Domžal Plumb Jusufi. Po tretji menjavi Dinama pa je sledil nepričakovan zadetek v njihovi mreži. Pod zadetek se je podpisal Žeželj, ki je 87. minuti izkoristil zmedo v gostujoči obrambi in zatresel prazna vrata. Do konca je s strelom od daleč poizkusil še Zahora, a so centimetri odločali od zmagovalcu.

Domžale imajo pred povratnim obračunom majhne možnosti za napredovanje, še posebej, če ne bodo izboljšali igre. Vendar pa upanje umira zadnje.

Ne spreglejte