Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
11. 5. 2009,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 5. 2009, 11.32

8 let

Dedič zadel prvič po petih mesecih

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Minuli konec tedna je bilo na delu kar nekaj Slovencev, ki si kruh služijo v tujini. Zlatko Dedič se je v italijanski drugi ligi med strelce vpisal prvič po več kot petih mesecih strelskega posta.

Anglija Robert Koren je poškodovan in ni igral za West Bromwich, ki je v Premier League premagal Wigan s 3:1 in ima zdaj še kanček upanja, da obstane v elitni angleški ligi. Do konca sezone sta še dve tekmi.

Italija Samir Handanovič je branil 90 minut za Udinese, ki je gostoval pri Laziu v Rimu in zmagal s 3:1. Videmčani so dosegli peto zaporedno prvenstveno zmago. Jan Koprivec je sedel na klopi Udineseja.

V drugi ligi Zlatko Dedič zabil prvi gol po lanskem decembru za Frosinone, ki je doma premagal Albinoleffe z 2:0. Koprčan, ki je igral do 87. minute, je zadel v 52. minuti za 1:0. Manj razlogov za zadovoljstvo je imel Jasmin Handanovič, ki je z Mantovo izgubil v gosteh pri Modeni z 0:2.

Španija Betis je v elitni španski ligi gostoval pri Athleticu Bilbau in izgubil z 0:1. Branka Iliča ni bilo v kadru ekipe iz Seville.

Nemčija V Bundesligi je Köln izgubil v gosteh pri Hoffenheimu z 0:2. Milivoje Novakovič in Mišo Brečko sta igrala 90 minut. Energie Cottbus Bojana Prašnikarja je gostil Bayern München in izgubil z 1:3.

V drugi ligi Aleš Kokot ni igral pri zmagi Wehena v gosteh pri Rot Weiss Oberhausnu z 1:0. Dominic Maroh je igral 90 minut za Nürnberg, ki je remiziral v gosteh pri Greuther Fürthu z 1:1. Koblen je doma izgubil proti Freiburgu z 2:5. Matej Mavrič in Goran Šukalo sta igrala 90 minut.

Nizozemska Potem ko je v minulem krogu elitne nizozemske lige zabil zmagoviti gol za Groningen, je Tim Matavž nekaj malega priložnosti za igro dobil tudi tokrat. Pri domači zmagi Groningena nad NAC z 1:0 je v igro vstopil v 88. Minuti. Vitesse je v gosteh brez poškodovanega Daliborja Stevanoviča izgubil proti Den Haagu z 1:3.

Avstrija Mile Ačimovič je igral 90 minut na gostovanju dunajske Austrie pri Sturmu v Gradcu. Pri remiju z 2:2 je prispeval podajo. V drugi ligi je Sašo Fornezzi branil 90 minut za Magno, ki je izgubila v gosteh pri amaterski ekipi dunajske Austrie z 1:3. Belgija

Gent je v elitni belgijski ligi gostoval pri Kortrijku in zmagal z 2:0. Zlatan Ljubijankič je za goste igral 82 minut, Marko Šuler pa vso tekmo. Dejan Kelhar je igral v prvem polčasu za Cercle Brugges, ki je pred domačimi navijači z 2:1 odpravil Westerlo.

Švedska Mirana Burgiča, ki se je med tednom vrnil po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, ni bilo v kadru AIK Stockholma, ki je z 2:0 doma premagal Häcken. Andrej Komac je igral 90 minut za Djurgardens, ki je z 1:2 klonil v gosteh pri Malmöju. Prislužil si je rumeni karton.

Romunija Dare Vršič je po dolgem času zaigral za Temišvar, ki je doma premagal Otelul Galati z 1:0. Igral je od 68. minute. Dejan Rusič tokrat ni dobil priložnosti za igro. Politehnica Iasi je remizirala v gosteh pri Pandurii z 1.1. Andrej Pečnik je igral 90 minut, medtem ko Dominika Beršnjaka ni bilo v kadru gostujoče ekipe. Andrej Rastovac in Jan Pahor sta igrala 90 minut za Farul, ki je izgubil v gosteh pri Brasovu z 1:2.

Turčija Luka Žinko ni nastopil za Kocaelispor, ki je doma izgubil proti Trabzonsporju z 1:3.

Madžarska ZTE je premagal Nyiregyhazo z 2:0. Matej Miljatovič je igral od prve do zadnje minute.

Srbija Mirnes Šišič je igral 90 minut za Crveno zvezdo, ki je doma premagala Hajduk iz Kule s 3:0. Danijel Marčeta ni dobil priložnost pri Partizanu, ki je z 1:2 doma izgubil proti Jagodini. Vseh 90 minut je presedel na klopi za rezerve.

Hrvaška Sandro Bloudek ni igral za Varteks, ki je doma izgubil proti Osijeku. Zadar je doma premagal Cibalio s 3:1, Erdžan Bečiri pa je igral 90 minut.

Japonska Klemen Lavrič je vseh 90 minut tekme med Omiyo Ardijo in Jubilo, ki je zmagal s 3:1 pred domačimi navijači, presedel na klopi za rezerve.

Kitajska Aleksandar Rodić je igral 90 minut za Shenhuo iz Šanghaja, ki je pred domačimi navijači remizirala proti Quingdau z 1:1.

Ne spreglejte