Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2024,
9.20

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Ligue 1 Marseille Roberto De Zerbi

Natisni članek

Nedelja, 30. 6. 2024, 9.20

3 tedne, 5 dni

Ligue 1

De Zerbi uradno na klopi Marseilla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Roberto De Zerbi | Roberto De Zerbi | Foto Reuters

Roberto De Zerbi

Foto: Reuters

Marseille je potrdil prihod trenerja Roberta de Zerbija. Dogovor so sklenili že sredi tedna, na spletni strani je zdaj klub zapisal, da bo 45-letnik podpisal pogodbo za tri sezone.

"Zgodovina in prestiž Marseilla, strast in predanost navijačev, pa tudi resnost projekta in odločenost so bili elementi, ki so me prepričali. Komaj čakam, da sedem na trenersko klop na Velodromu," je dejal novi strateg Roberto de Zerbi, ki je nazadnje vodil angleški Brighton. Klub z juga Francije je v zadnjih desetih letih neprestano menjal trenerje, teh je bilo kar 12, z De Zerbijem pa želi postati bolj stabilen in se vrniti med najboljše francoske ekipe.

V prejšnji sezoni so Marseille vodili kar štirje trenerji. Na klopi jo je začel Španec Marcelino, po treh mesecih je vodenje prevzel Jacques Abardonado, za slabih pet mesecev je bil trener tudi Italijan Gennaro Gattuso. Sredi februarja je na klop sedel še izkušeni Jean-Louis Gasset, a le do konca tekmovalnega obdobja 2023/24. Marseille na naslov francoskega prvaka čaka vse od sezone 2009/10, v zadnji je bil le osmi.

Ne spreglejte