Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 8. 2012,
7.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 7.09

7 let, 12 mesecev

Cvijanović: Skalp Salzburga ni naključje, Luksemburžani so dobri

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Igra na sredini igrišča bo verjetno ključna v želji Maribora, da čim prej zlomi Dudelange. Tam že dolgo časa glavne poteze vleče Goran Cvijanović.

Ko je pred dvema letoma v Ljudski vrt prišel iz Nove Gorice, nekateri niso verjeli vanj. Zdaj je že tretjo sezono zapored eden ključnih mož trenerja Darka Milaniča. Pred kratkim je praznoval jubilej. Stoto tekmo v vijoličastem dresu. V času največjih mariborskih uspehov. Lep dosežek. Tudi v novo sezono je krenil spodbudno, tudi v tej bo nezamenljiv člen mariborske enajsterice in kot tak zagotovo pomemben na današnji tekmi. Borbenost, veliko teka, odličen strel od daleč in nemalo podaj so karakteristike, s katerimi se je zapisal v srca mariborskih navijačev. Če bo s podobnim postregel tudi na drevišnji tekmi, bo Maribor na dobri poti, da proti Dudelangu izpolni cilj. Kaj Goran Cvijanović pravi pred tekmo?

''Smo favoriti, a bomo morali biti še kako pazljivi. Nogometaši Dudelangea niso kar tako izločili Salzburga. Pokazali so, da imajo kakovost. Res je, da smo jih lani dokaj zlahka premagali, a njihova ekipa je nekoliko spremenjena. Je boljša, kot je bila lani,'' je povedal 25-letni vezist in dodal: ''Luksemburžani so dobri, a, kot sem že rekel. Mi smo favoriti in to bomo na igrišču tudi pokazali. Dobro smo pripravljeni, vsak izmed igralcev je dobil video zapise tekem Dudelangea, tudi skupaj smo si ogledali tekme tega kluba. Dobro smo informirani. Ključno pa bo, da bomo igrali tako, kot znamo, pa tudi to, da bomo nasprotnika spoštovali. Podcenjevanja seveda ne sme biti.'' S tem, da so Mariborčani na lanskih tekmah, ko so Luksemburžane odpravili dvakrat – s 3:1 in 2:0 -, dodobra spoznali, se primorski nogometaš ne ubada. ''Zaradi tega nam ne bo nič lažje. Tudi oni nas dobro poznajo, tako da to ne bo imelo velikega pomena. Prav tako je dejstvo, da so zdaj, ko so pripravili senzacijo in izločili Salzburg, zagotovo bolj samozavestni, pa tudi izgubiti nimajo ničesar. Svoje so že naredili. Zagotovo bodo motivirani in ne smemo se slepiti s tem, da nas bo čakala lahka naloga,'' je opozoril Cvijanović.

Vsiliti svoj način igre

Načrt, kako streti odpor tekmeca, pozna. ''Če bomo gostom vsilili naš način igre, ne bodo prihajali do priložnosti. Vemo, da so najbolj nevarni v protinapadih. Imajo dobre nogometaše v ofenzivnem delu moštva. So hitri in močni. A ne bojim se za uspeh, če bomo v tekmo šli tako, kot moramo, in pokazali, kar znamo. V tej sezoni smo pokazali, da smo dobri. Zaupamo v svoje sposobnosti, pokazali smo tudi, da smo dobro telesno pripravljeni. Ni naključje, da zadetke zabijamo v zaključkih tekem. Verjamem, da bomo tudi tokrat strli odpor tekmecev. Tudi s pomočjo naših zvestih navijačev,'' je še povedal nogometaš, ki si lahko, če bo nadaljeval s podobnimi predstavami, prej ali slej obeta tudi reprezentančni debi.

A zdaj ni čas za takšne teme, zdaj je v mislih le Maribor, seveda. To, da vijoličasti prvo tekmo igrajo pred domačimi navijači, je dobro, pravi Cvijanović. ''Tako je bilo tudi proti Željezničarju, pa se je izkazalo za dobro. Pa tudi lani smo z Dudelangom igrali najprej doma, šele potem v gosteh in napredovali. Verjamem, da se bo zgodba ponovila,'' je druženje s sedmo silo zaključil Cvijanović, ki se je na prvih dveh evropskih tekmah slovenskega prvaka izkazali z dvema podajama. Se bo tokrat vpisal tudi med strelce? Če bi mu to uspelo, bi dosegel evropski prvenec. V domačem prvenstvu je med strelci pogosto, v Evropi še ni zabil gola. Lepa priložnost, da prekine neugodno tradicijo.

Ne spreglejte