Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2013,
10.23

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 9. 2. 2013, 10.23

8 let, 2 meseca

Casillas v dresu Barcelone: znanstvena fantastika ali realnost?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri katalonskem velikanu že dolgo ni v navadi, da bi okrepitve iskal v taboru osovraženih belih baletnikov. Predsednik Barcelone vseeno ne skriva želje, da bi z enim izmed njih sklenil pogodbo.

Na Pirenejskem polotoku je bil to, čeprav predsednik (še) noče razkriti imena kandidata, dovoljšen znak, da so se okrepile govorice o tem, da je Barcelona resno vrgla oko na Ikerja Casillasa. Dolgoletni vratar Reala in španske izbrane vrste, pri obeh zvezdniških zasedbah nosi tudi kapetanski trak, je v odličnih odnosih z najboljšimi igralci Barcelone, predvsem Xavijem. S tem je pred meseci tudi razjezil trenerja Joseja Mourinha, ki se je za simbola navijačev Reala že nekajkrat izkazal kot trn v peti. Dal mu je misliti že s tem, ko ga je v zaključku leta 2012 nepričakovano posadil na rezervno klop in mu skušal namigniti, da ni nezamenljiv ter da ne bo toleriral kritik v javnosti, izrečenih na račun vodenja moštva.

Da bo nesreča v odnosu prvega vratarja in trmastega portugalskega stratega še večja, se je Casillas v začetku leta poškodoval, tako da bo moral zaradi zloma prsta na roki počivati nekaj mesecev. V tej sezoni bo izpustil še nekaj ''el clasicov'', v prihodnjih sezonah pa bi jih morda lahko izkusil med vratnicama Barcelone. Velik poudarek je seveda na besedi ''morda''. To bi bil namreč prvovrstni šok za privržence Reala, nepričakovano darilo tistim, ki navijajo za Barcelono in zagotovo tudi eden najbolj odmevnih prestopov v zgodovini španskih veleklubov. ''Real ima nekaj izvrstnih nogometašev. Enega izmed njih obožujem že vrsto let. Rad bi z njim podpisal pogodbo, a raje ne bom povedal, kdo je to, saj nočem povzročiti cirkusa. Je to Casillas? Nič ne bom povedal,'' je v petkovem pogovoru za radijsko postajo ABC Punto izustil Sandro Rosell. Predsednik Barcelone se zaveda, da bo eno izmed prioritet v prihodnjem prestopnem roku predstavljala skrb za iskanje novega vratarja, saj se sodelovanje z Victorjem Valdesom, potem ko slednji noče podaljšati pogodbe s Katalonci, očitno prekinja. Morda je na pomolu senzacija vseh senzacij ...

Ne spreglejte