Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 11. 2015,
13.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen Roma Barcelona

Sreda, 4. 11. 2015, 13.57

8 let

Bo Slovenec še drugič v nekaj dneh poskrbel za glavobol Rimljanov?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes bomo lahko spet uživali v predstavi slovenskega nogometaša v elitni ligi prvakov. Reprezentanta Kevina Kampla z Bayerjem čaka gostovanje v Rimu.

Če bo večerna tekma v Rimu, kjer se bosta udarila zadnjeuvrščeni v skupini E Roma, ki ima samo dve točki, in Bayer, ki je s štirimi na drugem mestu, vsaj pol tako atraktivna, kot je bila prva pred dvema tednoma, bomo uživali v spektaklu. Spomnimo, v Nemčiji je Bayer vodil z 2:0, potem zaostajal z 2:4, na koncu pa iztržil remi s 4:4. Enega izmed štirih golov domačih je zabil tudi Kevin Kampl, slovenskega reprezentanta tudi tokrat pričakujemo v začetni postavi nemškega prvoligaša.

Tekma je v boju za osmino finala zelo pomembna za obe ekipi, tega se zavedajo v obeh taborih. "Na prvi tekmi smo videli, da ima Bayer izjemno ekipo predvsem v napadu, a tudi nekaj pomanjkljivosti v obrambi. Nimamo izbire, moramo zmagati, tako se bomo tudi postavili na igrišču. Trenutno ni odločenega še nič," je bil večer pred tekmo kratek trener Rome Rudi Garcia, ki je konec tedna doživel boleč poraz v italijanskem prvenstvu. Z 1:0 ga je premagal Inter, predvsem po zaslugi izjemnih obramb Samirja Handanovića. Seveda se ne bi pritoževali, če bi francoskega trenerja na klopi trenutno tretjeuvrščenega italijanskega prvoligaša tokrat pokopal še drugi slovenski reprezentant.

"V gosteh nam v Evropi v tej sezoni ne gre najbolje. Zato se bomo morali pošteno potruditi, da pridemo do pozitivnega rezultata. To pa seveda ne pomeni, da se bomo v Rimu samo branili. Proti Laziu smo že igrali in izgubili, a Rome ne moremo primerjati s tem drugim rimskim klubom. Naš tokratni nasprotnik je veliko boljši, zato nam bo še težje," pa pravi trener Bayerja, ki je konec tedna v nemškem prvenstvu izgubil v Wolfsburgu z 1:2, Roger Schmidt.

Bayern se želi maščevati, Arsenal se ne sme igrati z ognjem

Na drugi tekmi skupine vprašanja o zmagovalcu ne bi smelo biti. Barcelona, ki je kljub odsotnosti Lionela Messija v sijajni formi, in z beloruskim Batejem ne bi smela imeti težav, a bo pazljivost vseeno dobrodošla. Belorusi so konec septembra že šokirali in premagali Romo. Z zmago bi si Katalonci že lahko zagotovili osmino finala.

Derbi večera bo v skupini F v Münchnu, kjer se bo Bayern skušal Arsenalu maščevati za nekoliko presenetljiv poraz izpred dveh tednov. Toda tudi Londončani, ki so pred tem v prvih dveh krogih močno razočarali in ostali brez točk, imajo seveda svoje načrte, saj si novega poraza skorajda ne bi smeli privoščiti. So optimisti, saj jim gre odlično. V angleškem prvenstvu so zmagali petkrat zapored in so vodilni. Bayern je prav tako na vrhu v Nemčiji, a konec tedna po desetih zmagah prvič ni prišel do polnega izkupička. V Frankfurtu je proti Eintrachtu le remiziral brez zadetkov.

"Arsenal je ena izmed najboljših evropskih ekip. V Londonu smo izgubili, zdaj je pred nami nova tekma. Želimo zmagati in se oddaljiti od naših nasprotnikov. Arsenal igra napadalno, zato se obeta zanimiva tekma. Oboji gremo po zmago," pred tekmo pravi trener nemških prvakov Josep Guardiola, ki še vedno ne more računati na Maria Götzeja in Francka Riberyja.

"Skušali bomo igrati podobno, kot smo pred dvema tednoma. Želimo si pozitivnega rezultata. Veseli me, ker napredujemo iz tekme v tekmo in se razvijamo. V zadnjih tednih nam gre dobro, zato smo optimisti in verjamemo, da lahko pozitiven niz nadaljujemo tudi v Münchnu," pa je povedal trener Londončanov Arsene Wenger, ki ne more računati na več kot deset nogometašev. Med drugim tudi na Thea Walcotta, Aarona Ramseyja in Alexa Oxlada-Chamberlaina.

V isti skupini F se bosta v Pireju udarila še Olympiakos, ki ima šest točk in bi se z novo zmago močno približal napredovanju, in zagrebški Dinamo, ki je v uvodnem krogu šokiral Arsenal, potem pa pričakovano dvakrat zapored ostal brez točk. Konec tedna je izgubil tudi v hrvaškem prvenstvu, v katerem gleda v hrbet Rijeki Matjaža Keka. Ni dvoma, da hrvaški prvaki trenutno niso v najboljši formi.

Kaj se bo zgodilo s Josejem Mourinhom?

V skupini G bodo vse oči uprte v London in Joseja Mourinha. Portugalec, ki niza neuspeh za neuspehom in naj bi bil povsem blizu izgubi službe, bo s Chelseajem gostil kijevski Dinamo. Zmaga je nujna, Chelsea je trenutno šele na tretjem mestu. Porto bo gostoval v Izraelu pri Maccabiju Tel Avivu in bi si z novo zmago lahko že zagotovil nastop v osmini finala.

Rusi po četrto zaporedno zmago

V skupini H bo na delu Zenit. Edini klub, ki je imel po tretjem krogu lige prvakov stoodstoten izkupiček. Gostoval bo pri Lyonu, ki je na dnu lestvice z zgolj eno točko. Nov uspeh bi Ruse, ki jih vodi Portugalec Andre Villas-Boas, že dva kroga pred koncem skupinskega dela tekmovanja popeljal med najboljših 16 moštev. Valencia bo gostovala pri Gentu in bi se z novo zmago prav tako močno približala napredovanju.

Ne spreglejte