Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 7. 2014,
3.07

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Molde Luka Koper Gorica

Četrtek, 17. 7. 2014, 3.07

3 leta, 8 mesecev

Beži pred vročino ter razmišlja o jazzu in vrtnicah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Matej Mavrič je s koprsko nogometno odpravo prispel v Azerbajdžan, misli pa mu uhajajo tudi k evropskemu dvoboju v Moldeju, kjer bosta imela glavno besedo kluba, s katerima je že osvajal lovorike.

Danes je dan za evropska spopada. Koprčani igrajo v Azerbajdžanu, Novogoričani pa na Norveškem. Pri Moldeju, nekdanjem klubu Mateja Mavriča, torej gostujejo vrtnice, na telefonu nekdanjega slovenskega reprezentanta pa so se v zadnjem času kar pogosto izpisovale skandinavske številke. "Klicalo me je veliko novinarjev. Zanimalo jih je, kaj zdaj počnem in kaj dela Gorica," nam je iz Bakuja, kamor je prispel s koprsko nogometno odpravo, sporočil dokaj sveži nogometni upokojenec.

Najmočnejše orožje Moldeja je protinapad

Primorec je pred leti ponosno nosil dres Moldeja. Njegov član je bil tri sezone, leta 2005 pa mu pomagal osvojiti tudi pokal. Takrat se je v deželi Vikingov mudil tudi Robert Koren, tako da se je na Norveškem veliko govorilo o slovenskem nogometu. Zdaj se bo predvsem zato, ker je žreb združil Molde in Gorico, dva nekdanja Mavričeva kluba. Z obema je osvajal lovorike.

"Čeprav sem Molde zapustil leta 2007, sem ostal v stiku s tehničnim direktorjem, pogosto pa se slišim tudi s svojo tedanjo prevajalko, Hrvatico Sandro. Spremljam tudi nastope kluba in lahko povem, da bo imela Gorica veliko težav, saj ima Molde dober prehod v protinapade. To je njegovo najmočnejše orožje. V napadu ima nekaj zelo nevarnih igralcev," poudarja 35-letni Pirančan.

Eden ima Apollonija, drugi je imel Solksjaerja

Če bi se Gorica z Moldejem pomerila lani, bi se v vlogi trenerjev pomerila dva nekdanja velikana nogometne igre. Vrtnice vodi Italijan Luigi Apolloni, strateg Moldeja pa je bil od leta 2011 do leta 2013 Ole Gunnar Solksjaer. Nekdanji napadalec Manchester Uniteda je Molde popeljal do dveh naslovov norveškega prvaka, lani pa je osvojil šesto mesto. Nato se je preselil na Otok, kjer po krstni trenerski sezoni ni pustil najboljšega vtisa.

Novogoričani pri Mavriču niso neposredno iskali dodatnih informacij o tekmecu, s katerim se bodo spoprijeli za tretji krog kvalifikacij lige Evropa. Predsedniku Robertu Vrtovcu je svetoval le, da si čim prej uredijo nastanitev. "To pa zato, ker je v tem času v Moldeju največji praznik jazza in vrtnic. To je kar zanimiva anekdota, saj je Molde mesto jazza in vrtnic, na vrtnice pa je zelo navezana tudi Nova Gorica. Redko se pripeti, da bi se med dvema mestoma, ki sta tako oddaljeni, našla takšna podobnost," se je čudil tehnični vodja koprske ekipe.

Ne spreglejte