Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
21. 8. 2012,
8.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Barcelona David Villa

Torek, 21. 8. 2012, 8.33

8 let

Barça pred El Clasicom močnejša za Songa in Villo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novo sezono Primere je Barcelona začela z zmago 5:1, a pred četrtkovim El Clasicom z Realom jih najbolj hrabrita okrepitvi: novinec v ekipi Alex Song in povratnik po poškodbi David Villa.

Prvak Real Madrid je špansko Primero začel zgolj z remijem 1:1 proti Valencii, podprvak Barcelona pa je s 5:1 nadigrala Real Sociedad. Zadnji gol na nedeljski tekmi je dal David Villa. Igral je zadnjih 16 minut in se tako na najlepši možen način vrnil na nogometne zelenice. Zadnjih osem mesecev je okreval po zlomu noge s svetovnega klubskega prvenstva. "Vesel sem, da lahko rečem, da lahko pozabim na poškodbo. Pet tednov že treniram na maksimumu. Moje telo sicer še ni stoodstotno, da bi lahko igral celotno tekmo," je po tekmi strnil španski napadalec. Njegove vrnitve so bili še kako veseli soigralci in nov glavni trener katalonskega ponosa, Tito Vilanova. "Upam, da bo Villa čim prej v polni pripravljenosti, saj potrebujemo njegove gole. Prva zmaga v sezoni je pomembna, a še boljša novica je, da se je vrnil Villa. Zadetek mu bo dvignil samozavest in dal poguma." Naslednik Pepa Guardiole dodaja, da je z ekipo zadovoljen, da ne bodo več nakupovali.

Song: To najboljša ekipa na svetu

Po španskem branilcu Jordiju Albi, ki je iz Valencie na Camp Nou prišel za 14 milijonov evrov že pred časom, je Barcelona v ponedeljek podpis na pogodbi dobila še od Alexa Songa. Kamerunski vezist je iz Arsenala prišel za 19 milijonov evrov in podpisal petletno pogodbo. Predčasno bo lahko klub zapustil le za odškodnino 80 milijonov. "Zelo nam bo prišel prav. Ekipi prinaša prepotrebno višino. Marsikoga bo presenetil, saj je zelo dober nogometaš," je o svojem novem varovancu povedal Vilanova. Song naj bi v vezni vrsti zamenjal Sergia Busquetsa, ki se je ob poškodbah in odhodu Seydouja Keitaja preselil v obrambo, kjer bo igral z Gerardom Piquejem.

"Počutim se kot otrok. Sem zelo vesel, da sem tu, saj vsi vemo, da je to najboljša ekipa na svetu. Od nekdaj sem si želel igrati za Barcelono. Zdaj imam priložnost, da zaigram z najboljšimi igralci na svetu: z Messijem, Iniesto, Fabregasom, Xavijem. Danes je zame in za družino zelo dober dan," je po podpisu pogodbe za ponos Katalonije povedal 24-letnik, ki je od leta 2005 za topničarje odigral 204 tekme. V ponedeljek zvečer so ga navijačem predstavili na prijateljski tekmi s Sampdorio, ki so jo s številnimi rezervisti sicer izgubili z 0:1. Songa debi na uradni tekmi čaka že v četrtek ob 22.30, ko bo Barcelona na prvi tekmi španskega superpokala gostila Real Madrid.

Ne spreglejte