Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
21.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 21.33

8 let

Austria si je privoščila dan počitka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Del avstrijske prestolnice, ki diha ''vijolično'', bo v četrtek stiskal pesti za Austrio. Dunajčani bi z izločitvijo Olimpije naredili pomemben korak k uresničitvi cilja. V ponedeljek so počivali.

Avstrijski velikan, ki letos praznuje klubsko 100-letnico, želi privržencem podariti evropsko darilo. ''Uvrstitev v ligo Europa ima prednost pred domačim prvenstvom,'' je po prihodu v Ljubljano zabičal trener Karl Daxbacher. Čeprav ''vijolice'', nekdanji klub Milenka Ačimoviča, državnega naslova niso dočakale že šest sezon, bi klubsko vodstvo na Dunaju najraje videlo, če bi jesenski del sezone popestrilo šest zahtevnih evropskih izpitov. Da je pozornost usmerjena k evropskim nastopom, pričajo tudi rezultati v prvenstvu, kjer je Austria podobno kot Olimpija v uvodnih krogih zbrala štiri točke.

Daxbacher s tremi napadalci

Austria je v nedeljo na gostovanju pri Wackerju, ''Tirolec'' Miran Burgič je dvoboj zaradi poškodbe preskočil, iztržila točko. Mreži sta ostali nedotaknjeni, rezultat 0:0 pa bi ob ponovitvi v četrtek na Areni Generali Dunajčanom zagotovil evropsko napredovanje. Naporna pot, Dunajčani so se s klubskim avtobusom na Dunaj vrnili šele v ponedeljkovih jutranjih urah, je poskrbela za odločitev strokovnega štaba, da bo ponedeljek namenjen počitku.

Prvič po 7. juliju, ko je Austria vstopila v ''angleški'' ritem dvobojev na dveh frontah, si je tako Daxbacherjeva četa polnila baterije, pa tudi celila rane brez žoge in nogometne opreme. V Innsbrucku je nastopila v spremenjeni zasedbi kot v Ljubljani, trener je zamenjal štiri igralna mesta, predstavil pa tudi nekoliko bolj napadalno različico s tremi napadalci. Rolandu Linzu, strelcu zadetka v Ljubljani, in Nacerju Baraziteju, nekdanjemu mladincu londonskega Arsenala, je v napadu družbo delal tudi Čeh Tomas Jun, ki je v Stožicah vstopil s klopi. Podobna različica bi lahko oslabljeno obrambo ''zeleno-belih'', zaradi poškodbe na Dunaju zanesljivo ne bo Srba Sretena Sretenovića, pričakala v četrtek. Daxbacher prisega na dopadljivo in kombinatorno igro, pred domačim občinstvom pa bo nehote prisiljen tvegati še malce več, saj bo želel prednost 12. igralca unovčiti z zadetki.

''Zmaji'' bodo morali za uresničitev cilja vsaj enkrat zatresti mrežo Pascala Grünwalda, ki je v nedeljo blestel proti nekdanjim soigralcem. Nekdanji kapetan Wackerja je globoko v sodnikovem podaljšku z izjemnim posredovanjem ubranil strel Christopherja Wernitzniga, ki je imel v nogah zaključno žogo za zmago, a je ostalo pri 0:0.

Ne spreglejte