Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

Natisni članek

Nikola Kalinić Šime Vrsaljko špansko prvenstvo Enrique Cerezo Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 18. 7. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Atletico Madrid v sezoni 2018/19

Hrvat, vpleten v odmeven škandal, vedno bliže Janu Oblaku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59
Jan Oblak | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se je napovedoval kot eden od morebitnih vrhuncev poletnega prestopnega roka, saj ga je na seznamu želja navedlo kar nekaj klubskih velikanov, a bo, kot kaže, ostal v Madridu. Tako trdi predsednik Atletica Enrique Cerezo in dodaja, da bi lahko rdeče-beli kmalu pripeljali še kakšno zvenečo okrepitev. Pred vrati Atletica je hrvaški napadalec Nikola Kalinić, največji osmoljenec SP 2018, na izhodnih vratih pa njegov rojak, svetovni podprvak Šime Vrsaljko.

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji ni nastopilo kar nekaj vratarjev, ki spadajo med najboljše na svetu. Zgolj gledalec je bil tudi 25-letni Jan Oblak. Slovenski čuvaj mreže zato, ker še vedno ni podaljšal pogodbe z madridskim klubom, s tem pa tudi povišal prejemkov, a tudi odkupne klavzule, na mednarodnem trgu še vedno kotira kot eden od možnih vrhuncev poletnega prestopnega roka.

Antoine Griezmann
Sportal Konec ugibanj: Griezmann podaljšal zvestobo madridskemu Atleticu

Vse imajo pod nadzorom

Trener Diego Simeone in predsednik Atletica Enrique Cerezo sta zadovoljna s trenutnim kadrom. | Foto: Reuters Trener Diego Simeone in predsednik Atletica Enrique Cerezo sta zadovoljna s trenutnim kadrom. Foto: Reuters Seznam klubov, ki so jih mediji v zadnjih mesecih povezovali z zanimanjem za nakup nekdanjega vratarja Olimpije in Benfice, je velik. Na njem so prednjačili Liverpool, PSG, Real Madrid, Arsenal in Juventus, a rekordnega vratarskega prestopa, snubci bi lahko Oblaka prejeli le, če bi odšteti okroglih sto milijonov evrov, le ne bo. Vsaj ne letos. 

''Kolikor mi je znano, se nihče ne vtika v našega vratarja. Vse imamo pod popolnim nadzorom. Prepričani smo, da imamo odlično moštvo, ki bo skupaj dolgo časa,'' je predsednik Atletica Enrique Cerezo v oddaji El Transistor, ki se predvaja na radijski postaji Onda Cero, poudaril, kako je prepričan, da bo Oblak, ljubljenec navijačev Atletica, ostal zvest rdeče-belim barvam.

Gabi
Sportal Dolgoletni Oblakov kapetan se iz Madrida seli v Katar

Oblak v Estoniji po novo evropsko lovoriko

Jana Oblaka čaka sredi avgusta nastop v evropskem superpokalu proti Realu. | Foto: Getty Images Jana Oblaka čaka sredi avgusta nastop v evropskem superpokalu proti Realu. Foto: Getty Images Atletico je v prejšnji sezoni osvojil visoko drugo mesto v španskem prvenstvu, v ligi Europa pa je po spodrsljaju v skupinskem delu lige prvakov, kjer je zaostal za Romo in Chelseajem, kar dvakrat pa remiziral z aktualnim evropskim tekmecem Olimpije, prvakom Azerbajdžana Qarabagom, šel do konca in osvojil lovoriko. To je bila prva evropska lovorika Oblaka, prihodnji mesec pa bi lahko Škofjeločan osvojil še eno.

V Talinu, zgodovinsko pomembnem mestu za slovenski nogomet, saj je tam članska izbrana vrsta pred 26 leti odigrala prvo uradno mednarodno tekmo, se bo z Realom, nekateri španski mediji ga še vedno povezujejo z zanimanjem belih baletnikov, udaril za evropski superpokal.

Loris Karius
Sportal Klopp dvignil roke od Oblaka, navijači Liverpoola začudeni

Kar nekaj sprememb

Thomas Lemar je stal Atletico kar 70 milijonov evrov. | Foto: Reuters Thomas Lemar je stal Atletico kar 70 milijonov evrov. Foto: Reuters V elitnem uvodu evropske sezone 2018/19 se bo Atletico predstavil v prevetreni zasedbi. Izkušeni napadalec Fernando Torres se je preselil na Japonsko, donedavni kapetan Gabi je odšel v Katar, tako da bo v sezoni 2018/19 kapetanski trak nosil Urugvajec Diego Godin, vrata prekrasnega štadiona Wanda Metropolitano pa so se odprla svetovnemu prvaku, francoskemu zvezdniku Thomasu Lemarju (Monaco je prejel 70 milijonov evrov) in Špancu Rodrigu Hernandezu Rodriju (Villarreal je postal bogatejši za 20 milijonov evrov). 

''Rodri se bo predstavil navijačem v četrtek, Lemar pa morda v petek. Ne vem, ali se pripravlja še kaj drugega. Bi pa lahko prišlo še do nekaterih presenetljivih prihodov. Kdorkoli bo prišel, bo deležen velike dobrodošlice Atletica,'' je v radijski oddaji povedal predsednik španskih podprvakov, prepričan o tem, da bo po Antoinu Griezmannu, Kokeju in Saulu Niguezu pogodbo podaljšal tudi Oblak. Slovenski as naj bi ohranil vlogo prvega vratarja Atletica, njegova prva menjava pa je postal izkušeni Španec Antonio Adam, ki je za okrogel milijon evrov prišel v špansko prestolnico iz Betisa Seville.

Sportal Fernando Torres razkril, kje bo nadaljeval kariero

Martins in Kalinić pred vrati Atletica, negotova usoda Vrsaljka

Nikola Kalinić v karieri še ni branil barve španskega kluba.  | Foto: Reuters Nikola Kalinić v karieri še ni branil barve španskega kluba. Foto: Reuters Kar se tiče poletnih novincev, Atletico še ni rekel zadnje. Po poročanju španskega športnega dnevnika AS obstaja velika možnost, da se bosta rdeče-belim pridružila Portugalec Gelson Martins, ki želi zapustiti Sporting iz Lizbone, ter Hrvat Nikola Kalinić.

Ravno tisti napadalec Milana, ki je na svetovnem prvenstvu sprva zastopal hrvaške barve, nato pa zaradi nasprotovanja zahtevi selektorja Zlatka Dalića predčasno zapustil tabor in kar šest tekem njegovih rojakov spremljal zgolj v vlogi gledalca. Dalmatinec je poln motiva, da bi v dresu Atletica nogometni javnosti dokazal svojo kakovost.

Pri Milanu v prejšnji sezoni ni bil prepričljiv. Kalinić ima pozitivne izkušnje s slovenskimi soigralci, saj je pri Fiorentini dobro sodeloval z Josipom Iličićem. Atleticu naj bi se po poročanju Marce najprej pridružil kot posojen nogometaš Milana, po koncu sezone pa naj bi Madridčani plačali rdeče-črnim 18 milijonov evrov.

Nikola Kalinić
Sportal Edini Hrvat, ki mu danes ni do smeha in se iz njega norčujejo
Nikola Kalinić
Sportal Ali si Hrvat, ki je dvomil o selektorjevih navodilih, zasluži medaljo?

 

Bi pa lahko v prestolnici Lombardije nadaljeval kariero njegov rojak Šime Vrsaljko. Desni bočni branilec, rojen v Zadru, je velika želja Interja in Napolija, ki bosta v sezoni 2018/19 podobno kot Atletico igrala v ligi prvakov. Vrsaljko je poleg Črnogorca Stefana Savića najboljši prijatelj Jana Oblaka v Madridu, po številnih slavnostnih sprejemih (v ponedeljek v Zagrebu, v torek v Zadru) pa bi ga lahko nogometna pot odpeljala iz Madrida in ga vrnila v Italijo, kjer je pred leti že branil barve Genoe in Sassuola. Z odhodom se spogleduje tudi francoski napadalec Kevin Kameiro.

Simeone vedno bolj zadovoljen

V taboru Atletica je torej poletni prestopni rok že poskrbel za nekaj sprememb. Trener Diego Simeone je najbolj srečen, da je zadržal tri zelo pomembne člane udarne enajsterice (Griezmann, Koke in Saul), na dobri poti pa je tudi, da zadrži trikratnega zaporednega dobitnika lovorike zamora, ki jo prejmejo najmanjkrat premagani vratarji španskih prvoligašev.

Atletico je sezono 2017/18 kronal z zmago v evropski ligi. | Foto: Reuters Atletico je sezono 2017/18 kronal z zmago v evropski ligi. Foto: Reuters

O tem ne dvomi niti njegov predsednik Cerezo, podobno kot Oblak ponosen, da so navijači Atletica v finalu nedavnega svetovnega prvenstva spremljali kar štiri nogometaše rdeče-belih. Griezmann, Lucas Hernandez in Vrsaljko so na štadionu Lužniki zaigrali, Lemar pa ne.

Jan Oblak Mara Majkić
Sportal Simpatična babica Jana Oblaka iz BiH stiska pesti za vnuka
Sportal Griezmann na dramatičen način sporočil, kako se je odločil
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak lahko slovenski rekord popravi kar za petkrat!
Jan Oblak
Sportal Bomba iz Španije: Real pripravlja sto milijonov evrov za Oblaka!
Ne spreglejte