SiolNET. Sportal Nogomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Amir Karić je bankrotiral

0

termometer

 | Foto:
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Amir Karić, ki pri NK Maribor opravlja vlogo trenerja mlajših kategorij, kot igralec pa je aktiven pri nižjeligašu Železničarju, je razglasil osebni stečaj.

Velenjčan, ki je v reprezentančnem dresu pisal najlepša slovenska poglavja, se je znašel v središču zanimanja zaradi nič kaj nogometne teme. Nekdanji reprezentant, znan po nepopustljivosti in borbenosti, zaradi katere je prejel ogromno kartonov, pa tudi ''nekdanji'' zasvojenec z igrami na srečo, je razglasil osebni stečaj. Na naroku je podal tudi predlog za odpust obveznosti in sodišče je izdalo sklep o odpustu obveznosti ter določilo preizkusno obdobje štirih let; zadnji dan poteče 6. septembra 2016. Stečajna upraviteljica Melita Butara je v rednem poročilu še zapisala, da je imela z dolžnikom, Amirjem Karićem, nekaj telefonskih razgovorov, vendar se zaradi njegove službene zasedenosti še nista srečala. Karićeve obveznosti izhajajo predvsem iz obdobja podjetništva, vloženih izvršb in davčnih odločb.

Osemintridesetletni Karić je kot trener zaposlen pri delodajalcu NK Maribor za določen čas do 15. februarja 2014 in prejema mesečno plačo v višini 763 evrov bruto. Ob tem prejema tudi mesečno rento v višini 360 evrov z naslova profesionalnega igranja nogometa. Ob tem mora Karić plačevati preživnino za dva mladoletna otroka.

Butara je preverjala Karićevo premoženjsko stanje, a do izdelave poročila še ni prejela vseh odgovorov. Iz dosedanjih odgovorov pa je razvidno, da ima nekdanji reprezentant v lasti nepremičnino - garažo. Glede na to, da se je stečajni postopek začel avgusta ter da še ni potekel rok za prijavo terjatev, poleg tega tudi še ni znano celotno premoženjsko stanje stečajnega dolžnika, je preuranjeno napovedovati višino stečajne mase, je v svojem poročilu še zapisala Butara.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin