Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 6. 2011,
13.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dušan Kosič Dare Vršič

Torek, 28. 6. 2011, 13.34

7 let, 12 mesecev

Ačimovič: Široki je zelo čudna ekipa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljančani odštevajo ure do odhoda v Široki Brijeg. Športnemu direktorju Milenku Ačimoviču je lani nastop proti hercegovskemu klubu preprečila poškodba. Kako se spominja dvobojev?

Ko je Olimpija na začetku minule sezone izkusila grenko hercegovsko izkušnjo, ki so jo dodatno začinile še namigi o stavniški aferi in prirejenih rezultatih, je Milenko Ačimović še branil barve dunajske Austrie. Po večmesečni odsotnosti, ki jo je narekovala operacija kolena, se je skušal vrniti na igrišče, a so bile bolečine prehude.

V Evropi bi se lahko z dunajskimi ''vijolicami'' pomeril prav s krvniki Ljubljančanov, ki so kasneje pošteno namučili Austrio. ''Široki Brijeg je zelo čudna ekipa. Lani je pokazala dva različna obraza. Na Dunaju se je zaprla, igrala na prekinitve in tudi dvakrat zadela v polno (tekma se je končala z 2:2, op. p.). Mi smo imeli ogromno posest žoge, a ni kaj prida pomagalo. Tako je pač na evropskih tekmah,'' je odvrnil športni direktor Olimpije, ki jo v četrtek čaka evropska tekma na štadionu Pecara. Po presenetljivem remiju je bila dunajska Austria na povratnem srečanju v velikih težavah. Do 80. minute se rezultat na semaforju ni spreminjal, tako da se je napredovanje nasmihalo Širokemu Brijegu, nato pa je Dunajčane s poznim zadetkom rešil Edin Junuzović. ''V Širokem Brijegu smo le uspeli preskočiti oviro. Danes se da premagati vsakega, če se dobro postaviš na igrišču. Tako kot Triglav v Stožicah (zmaga Kranjčanov s 3:0 v zadnjem krogu, op. p.),'' je dodal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki je v minuli sezoni izkusil dva različna obraza Širokega. Slednji je z Dunajčani igral obrambno, poprej pa se je na domžalski tekmi z Olimpijo predstavil v bistveno bolj napadalni vlogi.

Olimpija išče napadalca

Napad prinaša še edino igralno mesto, s katerim Ačimovič pri Olimpiji še ni povsem zadovoljen. ''Iščemo napadalca, to ni skrivnost. Na drugih mestih smo skupaj s trenerjem zadovoljni, manjka nam pa še po domače povedano pravi 'golgeter'. Res je, da nimamo na voljo več veliko časa, a delamo na tem,'' je namignil. Eden izmed kandidatov je tudi nekdanji mladinec Olimpije Dejan Djermanovič, ki je strelsko formo povzdignil v Velenju, nato pa romal v tujino v bolgarski Loveč. ''Široki je izkušena ekipa, ima tudi dobre tujce, tako da v četrtek pričakujem dobro tekmo.'' Na pot se bo odpravilo tudi nekaj navijačev, v ljubljanskem klubu ocenjujejo, da se jih bo v Širokem Brijegu zbralo od 70 do 100. Trener Dušan Kosič se je odločil, da bo na gostovanje peljal 19 izbrancev. V Ljubljani bodo ostali le Saša Ranić, Alen Vučkić, Aleksander Šeliga in kaznovani Boban Jovič, Srb Đorđe Ivelja pa je nedavno le prejel registracijo in bo lahko kandidiral za zahtevno tekmo.

Kdo bo zapolnil vrzel na desnem bočnem položaju, kjer bo manjkal mladi reprezentant Jovič? ''Kartoni so sestavni del nogometa. Na treningih iščemo rešitev, kako zapolniti igralno mesto. Verjamem, da bomo našli pravo. Kar se tiče tekme, lahko v četrtek izgledamo zelo dobro, saj smo dobro pripravljeni. Nas pa čaka tudi dober tekmec, ki nam je lani nasul pet golov, tako da moramo v tekmo vstopiti z maksimalnim pristopom,'' priznava strateg Olimpije, ki je pred kratkim zaradi pika čebele v neposredni bližini levega očesa doživel kopico nevšečnosti. Bodo njegovi varovanci na čelu s kapetanom Daretom Vršičem, slednjega zanima le zmaga, v četrtek ''pičili'' predstavnika BiH in si zagotovili ugodno popotnico pred stožiško povratno tekmo?

Ne spreglejte