Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
31. 3. 2016,
13.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

Matej Tušak Jakša Vulić Gašper Potočnik Helios Suns Union Olimpija

Četrtek, 31. 3. 2016, 13.17

6 let, 7 mesecev

Znani psiholog priskočil na pomoč košarkarjem Olimpije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Gašper Potočnik

Prvi mož stroke pri Unionu Olimpiji Gašper Potočnik je bil po tekmi s Helios Suns razumljivo zadovoljen s predstavo svojih košarkarjev. Poudaril je, da jim je pomoč psihologa za zdaj koristila.

Rezultat 105:54 razkriva, da je bilo v sredo v Stožicah na parketu praktično le eno moštvo. Košarkarji Uniona Olimpije so dotolkli tekmece iz Domžal, ki so bili povsem razglašeni.

 

Blaž Mesiček zaradi težav s hrbtom še ne more igrati. | Foto: Blaž Mesiček zaradi težav s hrbtom še ne more igrati.

 

Morda sta te uspavali zadnji zmagi nad Krko in Tajfunom, saj so bili v Ljubljani neprepoznavni. "Morda, vendar jih ne bi smeli. Lahko bi bili slabi recimo prvo četrtino, potem pa ni izgovora, da se ne bi borili. Naša naloga je, da igramo agresivno v obrambi, saj v napadu nismo tako raznovrstni. Sram me je, saj ni bilo pravega žara borbenosti," je potarnal trener Helios Suns Jakša Vulić.

 

So bili pa zato vseskozi agresivni košarkarji Olimpije, ki so bili hkrati razpoloženi še v napadu. Trener Gašper Potočnik je povedal, kaj je vplivalo na to, da so njegovi fantje pokazali drugačen obraz: "Več dejavnikov je bilo. Nekaj stvari smo spremenili v smislu delovanja kluba. Vključili smo še psihologa, ki aktivno dela z nami. Mislim, da je tudi to pripomoglo. Fantje so se po vseh teh aktivnostih pogovorili in se na zadnjih dveh tekmah pravilno odzvali."

 

Olimpiji pomaga Matej Tušak

 

Ljubljančani sodelujejo z znanim psihologom Matejem Tušakom približno mesec dni: "Po porazu s Tajfunom so imeli predavanja, kaj pomeni vrhunski šport. Matej je fantom stvari super predstavil. Mislim, da so nekoliko dojeli, kaj jim že vso sezono govorim. Nimam kaj reči. Dvakrat so potem odigrali vrhunsko. Upam, da bo to držalo do konca sezone."

 

Potočnik upa, da se bo soigralcem kmalu na parketu priključil mladi Blaž Mesiček, ki ima težave s hrbtom, medtem ko je manjšo minutažo pri Vasiliju Vučetiću pojasnil z naslednjimi besedami: "Začenjal je proti Laškemu, vendar ni opravil svoje naloge, kot bi jo moral. Zdaj ga čaka težja pot, da bo večkrat prišel na teren."

 

Potočnik se zaveda, da vsake tekme njegovi fantje ne bodo mogli odigrati na tako visoki ravni, vendar se bodo poskušali tej predstavi približati: "Ta tekma ni pokazatelj. Helios je dobra ekipa. Mi smo bili razpoloženi in opravili svoj posel. Heliosu ni nič uspevalo. Ne moremo pričakovati, da bomo na vseh tekmah zmagovali z lahkoto. Naš cilj je, da poskušamo dobiti vsako tekmo, vendar vemo, da ne bo preprosto, saj je liga izenačena."

 

Zaradi zaključnega turnirja U19 bosta imela Olimpija in Helios malo več časa za pripravo na naslednjo tekmo lige za prvaka, ki jo bosta odigrala šele 13. aprila. Ljubljančani bodo gostovali na Dolenjskem pri Krki, Helios pa bo pričakal Zlatorog.

Ne spreglejte