Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 7. 2015,
16.21

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mitja Nikolić Union Olimpija

Petek, 24. 7. 2015, 16.21

8 let, 1 mesec

Zmaji so se okrepili s še enim reprezentantom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarski klub Union Olimpija je v svoje vrste privabil slovenskega reprezentančnega krilnega igralca Mitjo Nikolića. Po Mihi Laporniku je tako ljubljansko moštvo okrepil še en mladi reprezentant.

Zmaji so s 23-letnim Mitjo Nikolićem podpisali enoletno pogodbo. Nekdanji košarkar Slovana, Zlatoroga in Rogaške si je z dobrimi igrami v dresu B-reprezentance Slovenije prislužil vpoklic selektorja članske izbrane vrste Jureta Zdovca.

V teh dneh se z reprezentanco nahaja na pripravah na Gorenjskem, slačilnico pa si deli tudi z Miho Lapornikom, še enim novopečenim košarkarjem Olimpije, ki se želi prav tako prebiti na seznam potnikov na letošnje evropsko prvenstvo.

Na Češkem je dosegal 16 točk na tekmo

Nikolić, rojen v Postojni, se vrača v domovino. Lani je svoje znanje dokazoval na čeških parketih, kjer ga je vodil slovenski strokovnjak Miro Alilović. Nosil je dres ekipe USK Praga ter povprečno na tekmo dosegal slabih 16 točk, zdaj pa se vrača v Ljubljano, kjer je pred leti v mladinski kategoriji že branil barve Olimpije.

"Igranje v najboljšem slovenskem klubu, ki igra Eurocup in ligo ABA, mi predstavlja izziv, ki se ga veselim. Verjamem, da bom priložnost dobro izkoristil in še bolj napredoval v svoji igri," sporoča Mitja, ki je visok dva metra in je igralec po okusu trenerja Uniona Olimpije.

Potočnik ga bo koristil na obeh krilnih položajih

"V sklopu ideje, da poiščemo mlade slovenske igralce, se je Mitja Nikolić pokazal kot ena boljših rešitev. Igralec se je že dokazal v slovenski prvi ligi in tudi v tujini, kjer je dobil pomembne izkušnje,'' se je njegovega prihoda razveselil strateg Olimpije Gašper Potočnik.

Nikolića je opisal kot fizično dokaj močnega igralca z dobrim razumevanjem košarke ter napovedal, da ga bo koristil na obeh krilnih položajih. ''Pokazal je veliko željo, da pride v naš klub in verjamemo, da bo priložnost dobro izkoristil," je dodal trener zeleno-belih, ki so tako v treh dneh v svoje vrste privabili še drugega reprezentanta.

Ne spreglejte