Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
21.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Union Olimpija Zlatorog Aleš Pipan Gašper Potočnik

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 21.43

6 let, 7 mesecev

ODMEVI PO TEKMI UNION OLIMPIJA : ZLATOROG (90:88)

Zmaji hodijo po robu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Medtem ko se trener Uniona Olimpije Gašper Potočnik po tesni zmagi v drugi tekmi finala proti Zlatorogu tolaži z ugotovitvijo, da njegove ekipa dobro igra pod pritiskom, pa mu tekmec na klopi moštva iz Laškega sporoča, da puška še niso vrgli v koruzo.

Olimpija vs. Zlatorog: Odločala bo tretja tekma. | Foto: Olimpija vs. Zlatorog: Odločala bo tretja tekma.

Potem ko je Zlatorog v soboto z lahkoto dobil prvo tekmo pivovarniškega polfinala slovenskega košarkarskega prvenstva, so zmaji odgovorili z uspehom v Stožicah. A kot da bi želeli že tako vse redkejši skupini svojih navijačev posiviti še nekaj las, so se znova dodobra poigrali z njihovimi živci. Potem ko so imeli manj kot dve minuti pred koncem na računu deset točk prednosti, so si nato privoščili pretirano sproščeno igro, tako da so imeli gostje na koncu v rokah celo dva prosta meta za zmago. Na ljubljansko srečo je nekdanjemu reprezentančnemu kandidatu Danijelu Vujasinoviću zadrhtela roka, tako da je četa Gašperja Potočnika že po rednem delu vknjižila zmago in izsilila tretjo tekmo.

Potočnik se "veseli" pritiska

"Sami smo si zakuhali takšno končnico. Zmago smo imeli v svojih rokah. Tega si ne bi smeli dovoliti. No, na koncu je pomembna predvsem zmaga," je po prihodu iz slačilnice dejal trener Potočnik, ki se kajpak zaveda, da s soigralci znova hodi po robu. V četrtfinalni seriji je namreč Olimpija šele na tretji tekmi strla odpor Tajfuna. Zdaj se bori, da po letih 2000 in 2015 ne bi še tretjič ostala brez velikega finala, pri čemer pa ni skrivnost, da je ljubljanski cilj že vse od leta 1991 nespremenjen – naslov prvaka. Nazadnje so se ga zeleno-beli veselili leta 2009.

Aleš Pipan: Zlatorog še ni rekel zadnje besede. | Foto: Aleš Pipan: Zlatorog še ni rekel zadnje besede.

A še pred morebitnim naskokom na šestnajsti naslov prvaka bo morala Olimpija prvič v sezoni zmago slaviti v dvorani Tri Lilije v Laškem. "Glede na to, da igramo v Laškem, je morda lahko Zlatorog celo favorit. A Olimpija je vendarle Olimpija. Od nas se pričakujejo zmage. Zdi se, da pod pritiskom igramo celo bolj kakovostno. Naredili bomo vse, da dobimo tekmo v Laškem. Že na ponedeljkovi tekmi smo odpravili nekaj napak, predvsem smo bolje zapirali prostor v obrambi. Dobili smo tudi skok. To moramo prenesti v Laško, kjer bomo skušali izkoristiti tudi rezerve v napadu," pred četrtkovo temo razmišlja Potočnik.

 Pipan ima vse več skrbi, toda …

S hitrejšim korakom, a tudi nejevoljnim obrazom, pa je iz sila slabo zasedene dvorane Stožice odkorakal trener Zlatoroga Aleš Pipan. Poleg poraza ga je skrbelo tudi zdravstveno stanje Američana Jamarja Abramsa, ki je po sanjski prvi četrtini in manj prepričljivem nadaljevanju v drugem polčasu staknil poškodbo noge. "Ni videti prav obetavno, a počakajmo na podrobnejši pregled," je dejal Pipan, sicer tudi nekdanji trener Olimpije.

V Stožicah je videl priložnost za zmago nad nekdanjim delodajalcem, zdaj že kuje načrte za četrtek. "Poraz je treba hitro pozabiti in v domači dvorani z borbenostjo, osredotočeno igro in predvsem boljšo obrambo ugnati Olimpijo. Ta bo zahteven nasprotnik. Ima daljšo klop in mlajše nosilce. Starejši igralci imajo v takšni seriji manj časa za regeneracijo. Toda puške še nismo vrgli v koruzo. Zlatorog še ni rekel zadnje besede," dodaja Pipan.

V finalu proti …

Tudi v drugem polfinalnem paru (Helios – Krka) je po dveh tekmah rezultat izenačen (1:1). Novomeščani in Domžalčani bodo o finalistu odločali na četrtkovi tekmi na Dolenjskem.

Ne spreglejte