Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 2. 2024,
14.06

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Alen Omić Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Četrtek, 8. 2. 2024, 14.06

2 meseca, 2 tedna

Alen Omić

Uradno: Cedevita Olimpija okrepljena pod košem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
ABA liga: Cedevita Olimpija - Partizan Alen Omić | Alen Omić se je vrnil v Ljubljano. | Foto Grega Valančič/Sportida

Alen Omić se je vrnil v Ljubljano.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V zadnji del tekmovalne sezone 2023/24 bo Cedevita Olimpija vstopila okrepljena z Alenom Omićem, so zdaj uradno potrdili iz  kluba.

Alen Omić
Sportal Poleti so se mu odpovedali, zdaj znova odpira vrata Stožic

Članska zasedba Cedevite Olimpije bo v zadnji del tekmovalne sezone 2023/24 vstopila okrepljena z Alenom Omićem. Ta je dres Ljubljančanov nazadnje nosil prejšnjo sezono, prvo polovico aktualne pa preživel na Kitajskem in v Franciji. V Tuzli rojeni 216 centimetrov visoki velikan je dres ljubljanskega kluba prvič nosil med letoma 2012 in 2015, z zmaji pa je takrat dvakrat osvojil naslov slovenskega superpokalnega in enkrat naslov slovenskega pokalnega prvaka. V dresu Cedevite Olimpije, ki se ji je pridružil novembra 2021, je Omić osvojil dva naslova slovenskega državnega prvaka, dva naslova slovenskega pokalnega prvaka in en naslov slovenskega superpokalnega prvaka.

Alen Omić je v svoji karieri nosil drese številnih slovitih klubov, med drugim Gran Canarie, Anadolu Efesa, Malage, Hapoela Jerusalema, Crvene zvezde, Budućnosti, Olimpie Milana, Joventuta Badalone, pred prvo vrnitvijo v Ljubljano pa je bil del JL Bourga. V Alenovi vitrini lahko najdemo naslov prvaka Evropskega pokala iz leta 2017 in naslov srbskega državnega prvaka iz leta 2018.

Alen Omić bo tretjič nosil dres ljubljanskega kluba. | Foto: Grega Valančič/Sportida Alen Omić bo tretjič nosil dres ljubljanskega kluba. Foto: Grega Valančič/Sportida

Iz Francije v Ljubljano

Sezono 2023/24 je po odhodu iz Ljubljane začel v kitajski ekipi Guangxi Rhinos, nadaljeval pa pri pariških Metropolitans 92. V Franciji je v povprečju dosegal 15,6 točke, 10,1 skoka in 2,6 asistence na tekmo. Z valorizacijskim indeksom 21,4 je bil najbolj učinkovit košarkar francoskega državnega prvenstva.

"Po odhodu Karla Matkovića smo pod obema obročema iskali nekoga, ki nam lahko v kratkem času priskoči na pomoč in ki hkrati pozna okolje. Rešitev smo našli v Alenu, ki nam bo lahko v veliko pomoč, ne le v zadnjem delu sezone v regionalni ligi, temveč tudi v slovenskem pokalnem tekmovanju in v državnem prvenstvu. Alen ima ogromno izkušenj, verjamemo, da se bo v dresu Cedevite Olimpije vedno boril za vsako žogo in na ta način pomagal ekipi do novih uspehov," je ob podpisu pogodbe z Alenom Omićem povedal športni direktor Cedevite Olimpije Vlado Ilievski.

"Čeprav se vračam v Cedevito Olimpijo, imam občutek, kot da nikoli nisem resnično odšel. Imam družino, ženo in otroka, ki so z menoj zunaj igrišča, in imam drugo družino, zmajevo družino, ki jo predstavlja Cedevita Olimpija. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem na treningih in tekmah, verjamem, da bomo dali vse od sebe, da v slovenskih tekmovanjih in v regionalni ligi dosežemo cilje, zastavljene pred začetkom sezone," je ob vrnitvi v dres zmajev povedal Alen Omić.

Preberite še:

EuroCup: Paris Basketball - Cedevita Olimpija
Sportal Za konec klavrne evropske sezone še popoln polom, preplah pri Blažiču
Krka SC Derby
Sportal Cedevita Olimpija mukoma do zmage, visok poraz Krke
Karlo Matković Cedevita Olimpija
Sportal Iz Ljubljane z vstopnico v svet Luke Dončića
Ne spreglejte