Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 2. 2012,
7.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Krka Zlatorog Helios

Četrtek, 16. 2. 2012, 7.43

8 let

Union Olimpija do 18. pokalne lovorike (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Union Olimpija je slovenski košarkarski pokalni prvak. Ljubljančani so v finalni tekmi, ki je bila polna preobratov, z 68:63 premagali novomeško Krko.

Olimpija je bolje začela finalni obračun in sredi prvega polčasa dalj časa držala prednost okrog 15 točk. Krka se je vrnila med žive in ob polčasu je prednost Olimpije znašala le še 6 točk. V drugi polovici igre so Novomeščani še bolj pritisnili in imeli v zadnji četrtini priložnost, da se precej odlepijo od tekmecev, a so po dveh tehničnih napakah Olimpije zgrešili štiri proste mete zapored. Nezbranost je Olimpija izkoristila in prišla do 18. pokalne lovorike. Krka je v tretjem finalu še tretjič ostala praznih rok.

V prvem polfinalu Olimpija, za katero je prvič zaigral novinec Casey Mitchell, ni imela nobenih težav s Slovanom. Ta se je ob koncu prvega polčasa sicer še uspel približati favoriziranemu moštvu, zaostajal je za osem točk, na začetku drugega pa je Olimpija naredila delni rezultat 15:0 in visoke prednosti ni več izpustila iz rok.

Drugi polfinale so začeli košarkarji Zlatoroga precej bolj prepričljivo. V nadaljevanju se je favorizirana Krka pobrala in videti je bilo, da se bo po pričakovanju uvrstila v finale. Dolenjcem se je na koncu komaj izšlo, saj so bili Laščani blizu zmage tako ob koncu rednega dela kot v podaljšku, a jim je za veliki met zmanjkalo nekaj sreče.

Zaključni turnir se je v Brežicah v novi dvorani začel že v četrtek. Krka je premagala Šentjur (75:64), Zlatorog pa je porazil Elektro (61:51). Košarkarji Geoplina Slovana so v tretjem četrtfinalu ugnali Maribor Messer (48:42) ter klubu podarili lepo darilo ob 61-letnici. V zadnjem četrtfinalu je Union Olimpija s 65:50 premagala domžalski Helios. Slednji so jim bili s pomočjo trojk v prvem polčasu še kos, nato pa so Deon Thompson, Jaka Blažič in soigralci dvignili nivo igre in zanesljivo zmagali.

Ne spreglejte