Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
13. 11. 2015,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Memphis Grizzlies Derrick Rose NCAA

Petek, 13. 11. 2015, 17.08

8 let

Udrihova menjava enkrat že razočarala Memphis

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mario Chalmers, košarkar, ki je v zameno za Bena Udriha zapustil Miami, je pred sedmimi leti pustil globo rano pri navijačih Memphisa. So mu ti že odpustili?

V torek sta se po več kot tednu dni pogajanj moštvi Miamija in Memphisa le uskladili za menjavo. Miami je v želji po znižanju luksuznega davka v Memphis poslal Maria Chalmersa in Jamesa Ennisa, Grizliji pa so k Goranu Dragiću poslali rojaka Bena Udriha in Stoksa.

Zdaj že nekdanji organizator Vročice 29-letni Chalmers je z navijači Memphisa že imel izkušnje in si pri njih pridobil črno piko.

Videli so se že s pokalom, vendar …

V začetku aprila se je univerza iz Memphisa prvič po leti 1973 znova uvrstila v veliki finale študentske lige NCAA. V svojih vrstah je imela tedaj enega najobetavnejših posameznikov in bodočega zvezdnika Derricka Rosa, pozneje istega leta je bil kot prvi izbran na naboru lige NBA s strani Chicaga. V rednem delu so izgubili le eno tekmo.

Na finalni tekmi proti Kansasu so bili še šest sekund do konca tekma pred največjim uspehom – prvim naslovom NCAA prvaka. Rose je stal na črti za proste mete in zadel enega od dveh poizkusov ter tigre iz Memphisa odpeljal na tri točke prednosti.

Vendar je imel Kansas odgovor. Po prehodu v napad je žoga prišla ravno do Chalmersa, ki je iz težkega položaja zadel trojko in izsilil podaljšek, v katerem je Kansas prišel do svojega tretjega naslova.

Prvič v ligi NBA se je selil

Chalmersa se je po šampionskem letu pri 22-letih prijavil na nabor, ko ga je kot 34. izbral Miami, kjer je kot redni član prve peterke dodal še dva prstana za naslov v ligi NBA. V sredini lanske sezone je po prihodu Dragića izgubil prvo dirigentsko palico in bil v začetku letošnje sezone najmanj učinkovit, odkar je prišel v ligo NBA.

Pri Memphisu, kjer ga navijači niso pričakali z velikim odobravanjem, bo imel vlogo menjave za Mika Conleyja, po letošnji sezoni pa se bo iztekla njegova pogodba, ki je vredna 4,3 milijona dolarjev na sezono.

Ne spreglejte