Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
2. 9. 2011,
9.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Ožbolt

Petek, 2. 9. 2011, 9.36

8 let

"Treba bo nekaj spremeniti"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prvih dveh tekmah EP slovenskih košarkarji niso bili pretirano razpoloženi pri metu, zato so se tudi obakrat mučili z Bolgarijo ter Ukrajino. "Mogoče ne znamo igrati tega napada," pravi Sašo Ožbolt.

Za slovenskimi košarkarji sta dve tekmi na evropskem prvenstvu in na obeh so vknjižili zmage. Vendar sta bili ti vse prej kot lahko priigrani. Tako proti Bolgarom kot pri Ukrajini se je v taboru Slovenije vse ustavilo, ko je nasproti stala obrambna postavitev, ki sliši na ime cona. Met nikakor ni stekel in v naših vrstah se je prikradla nervoza. "Mogoče bomo morali spremeniti napad. Mogoče ga mi ne znamo igrati. Ne verjamem, da je slab, kajti pri drugih ekipah je bil uspešen. Mogoče moramo tudi kakšno žogo spustiti pod koš," se je spraševal Sašo Ožbolt po koncu tekme z Ukrajino, proti kateri je Slovenija zapravila skoraj 21 točk prednost. Selektor Božidar Maljković je po tekmi poudaril, da ima slovenska reprezentanca ustrezno rešitev za consko obrambo, saj je z njo prakticiral že pri Jugoplastiki, Barceloni, Real Madridu …, vendar je ključna težava, da naši košarkarji prepočasi postavijo napad in izgubijo dragocene sekunde.

"Na dan tekme z Ukrajino smo trenirali igro proti coni. Mislili smo, da bo steklo, vendar ni. V bistvu je bilo še slabše kot proti Bolgarom, proti katerim smo imeli vsaj odprte mete. Proti Ukrajini smo nekako kar iz obupa metali v zadnjih sekundah. Treba bo nekaj spremeniti," poudarja Ožbolt, težave s cono pa je opisal tudi Matjaž Smodiš: "Ko vidimo tistih pet ljudi postavljenih v čudni coni, nimamo rešitve. Nekakšna blokada je v glavi in nehamo igrati."

Met slovenske reprezentance v prvih dveh tekmah ni bil hvale vreden (za tri točke 18,4% (9/49), za dve 55,8% (38/68) in prosti meti 66,7% (32/48)), vendar lahko pričakujemo, da se bo že na naslednjih dvobojih evropskega prvenstva kaj spremenilo. Vedno le ne morejo imeti krča proti takšni obrambi.

Ne spreglejte