Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 8. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

Miloš Teodosić EuroBasket 2017 Miroslav Raduljica Nikola Kalinić

Torek, 15. 8. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

Srbi z velikimi težavami

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28
Nemanja Nedović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Do začetka evropskega prvenstva v košarki je še dobrih 14 dni, nekatere reprezentance pa se ukvarjajo s poškodbami ključnih igralcev. Zdravstveni kartoni košarkarjev v srbski izbrani vrsti so dodobra popisani. Od evropskega prvenstva se že poslavljata tako Nemanja Nedović kot Marko Simonović, težave pa imata tudi Miloš Teodosić in Miroslav Raduljica.

V srbski reprezentanci imajo ogromno zdravstvenih težav. Milan Mačvan je imel pred zadnjo pripravljalno tekmo s Črno goro povišano telesno temperaturo, 38, a je želel igrati. "Ne pride v poštev, da ne bi igral," je dejal srbski košarkar.

Nikola Kalinić ima težave s hrbtom, zato težko odigra dve tekmi v dveh dnevih.

Miloš Teodosić je začutil bolečino v listu in mora počivati od pet do sedem dni.

"V tem trenutku je zdravnik Dragan Radovanović mož, s katerim največ govorim," je povedal srbski selektor Aleksandar Đorđević.

Že zdaj pa je jasno, da Srbija na evropskem prvenstvu, na katerem ima visoke cilje, ne bo mogla računati na Marka Simonovića. Poškodba palca na desni roki ga bo stala EuroBasket, ki ga bo izpustil tudi Nemanja Nedović.

Mmiloš Teodosić ima poškodbo lista na nogi. Počivati mora od pet do sedem dni. | Foto: Vid Ponikvar Mmiloš Teodosić ima poškodbo lista na nogi. Počivati mora od pet do sedem dni. Foto: Vid Ponikvar

Odlični branilec ima namreč poškodovano ramo. Moral bo počivati, šele nato pa se bo lahko počasi vključeval v trenažni proces. Do začetka prvenstva je pred Srbijo, ki prvo tekmo igra 1. septembra, še 16 dni. A ker bo moral Nedović počivati en mesec, pomeni, da ga na evropskem prvenstvu ne bomo videli.

Težave ima tudi center Miroslav Raduljica. Preglavice mu povzroča koleno. S to poškodbo se ubada že nekaj časa. Izpustil je prve tri pripravljalne tekme, a v srbskem taboru verjamejo, da bo lahko pomagal izbrani vrsti, ki bo prvi del EuroBasketa odigrala v Turčiji v skupini s tamkajšnjo domačo izbrano vrsto, Belgijo, Latvijo, Rusijo in Veliko Britanijo.

Ne spreglejte