Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 8. 2017,
10.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017

Torek, 1. 8. 2017, 10.05

6 let, 6 mesecev

Reprezentanci se je priključil tudi kapetan Goran Dragić

Slovenska reprezentanca le dočakala zvezdnika

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarska reprezentanca Železniška postaja Ljubljana | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov ima od danes naprej vse košarkarje, ki jih je zapisal v beležko kot kandidate za nastop na evropskem prvenstvu. Kot zadnja sta se priključila še prvi mož Goran Dragić in Žan Mark Šiško ter se z vlakom odpeljala na Štajersko, kjer bo izbrana vrsta nadaljevala drugi del priprav.

Po prvi pripravljalni tekmi, v kateri je Slovenija z 79:63 premagala univerzitetno ekipo Rusije, je selektor Igor Kokoškov črtal dva košarkarja iz ekipe. Posloviti sta se morala Luka Rupnik in Blaž Mahkovic.

Zato pa je danes pozdravil dva nova člana. Novinec Luka Dončić in druščina so z nestrpnostjo pričakovali prihod kapetana in prvega zvezdnika moštva Gorana Dragića.

Strojevodja slovenske izbrane vrste jih je danes z vlakom popeljal v Zreče – tako kot to vsako leto počne Peter Prevc s skakalnimi kolegi, le da slovenski orli marca tradicionalno potujejo na Gorenjsko v Planico, košarkarje pa je pot z vlakom tokrat vodila na štajerski del Slovenije, kjer se bo nadaljeval ciklus priprav na EuroBasket. Konec tedna sledita v Mariboru novi pripravljalni tekmi proti Madžarski in Češki.

Fotogalerija dogajanja na Železniški postaji Ljubljana ter vožnji z vlakom:

Fotogalerija
1 / 30

Družbo na vlaku so mu delali tudi trije novi obrazi. Ob igralcu Žanu Marku Šišku sta se strokovnemu štabu priključila še nekdanji kapetan naše reprezentance Jaka Lakovič in Aleksander Sekulić.

Član Miami Heat se je ekipi priključil 1. avgusta zaradi pravil lige NBA, ampak to ne pomeni, da je v zadnjem obdobju sedel križem rok. Trdo je delal, da je kondicijsko pripravljen za delo pod okriljem Kokoškova.

V Sloveniji ga je obiskala tudi delegacija Miami Heat, ki je nadzorovala, kako potekajo njegovi treningi, s tem pa je klub s Floride pokazal, da ceni kapetana slovenske reprezentance, čeprav se je njegovo ime pojavilo v mogoči menjavi, v katero bi lahko bil vključen zvezdnik Cleveland Cavaliers Kyrie Irving.

Najboljše, kar v tem trenutku po mnenju selektorja Igorja Kokoškova premore slovenska članska košarka. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Najboljše, kar v tem trenutku po mnenju selektorja Igorja Kokoškova premore slovenska članska košarka. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Testi so pokazali dober napredek v specialnih košarkarskih sposobnostih. Goran je pripravljen, da se postopoma priključi košarkarski reprezentanci," je sporočil Mitja Bračič, s katerim je sodeloval tudi letošnje poletje.

Ne spreglejte