Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
31. 7. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

EuroBasket 2017 Luka Rupnik Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 31. 7. 2017, 14.00

6 let, 6 mesecev

Prvi rez

Dvojica ne bo dočakala Gorana Dragića

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Medtem ko se bosta pripravam slovenske košarkarske reprezentance za EuroBasket 2017 v torek pridružila Goran Dragić in Žan Mark Šiško, pa se je selektor Igor Kokoškov za dosedanje sodelovanje zahvalil Luki Rupniku in Blažu Mahkovicu.

Goran Dragić prihaja v reprezentančni tabor, v katerem pa ni več Rupnika in Mahkovica. | Foto: Sportida Goran Dragić prihaja v reprezentančni tabor, v katerem pa ni več Rupnika in Mahkovica. Foto: Sportida

Na seznamu slovenskih kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu je še 17 imen. Selektor Igor Kokoškov se je namreč po slabih dveh tednih priprav in prvi pripravljalni tekmi (v nedeljo je Slovenija v Rogaški Slatini ugnala univerzitetno ekipo Rusije) za sodelovanje zahvalil organizatorju igre Luki Rupniku in krilu Blažu Mahkovicu.

"Ob tej priložnosti se obema iskreno zahvaljujem za njun doprinos reprezentanci, trdo in profesionalno delo ter željo, ki sta jo pokazala na treningih. Odločitev je bila zelo težka. Prepričan sem, da bosta oba igralca tudi v prihodnjih akcijah del reprezentančne zgodbe," je ob tem dejal Srb na slovenski klopi, ki je imel na zadnjih treningih na voljo 17 igralcev.

To se sicer ne bo spremenilo. Ekipi se bosta namreč v torek priključila kapetan Goran Dragić in mladi reprezentant Žan Mark Šiško. Posledično to pomeni, da bo moral Kokoškov pred selitvijo na Finskem, kjer bo Slovenija odigrala uvodni del EuroBasketa, odsloviti še peterico.

Slovenija 2017 (kandidati za EuroBasket)
Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Miha Lapornik, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Anthony Randolph, Erazem Lorbek in kapetan Goran Dragić.
S kom na EP?
Spomnimo, Slovenci bodo na evropskem prvenstvu (31. 8.–17. 9.) sprva nastopali v skupini A na Finskem. V Helsinkih se bodo pomerili s Poljsko, Finsko, Grčijo, Islandijo in Francijo. V drugi del, ki bo v Istanbulu v Turčiji, vodi uvrstitev na eno od prvih štirih mest v skupinskem delu. 9. in 10. septembra bodo na sporedu tekme osmine finala, slovenska skupina A pa se bo "križala" s skupino B, v kateri so reprezentance Nemčije, Ukrajine, Litve, Izraela, Italije in Gruzije.
Ne spreglejte