Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 7. 2017,
20.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

EuroBasket 2017 Anthony Randolph Luka Dončić Luka Dončić Slovenija

Nedelja, 30. 7. 2017, 20.13

6 let, 6 mesecev

Pripravljalna tekma Slovenije in univerzitetne ekipe Rusije

Odličen reprezentančni debi Luke Dončića in Anthonyja Randolpha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Luka Dončić

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo, je v Rogaški Slatini odigrala prvo pripravljalno tekmo in z 79:63 premagala univerzitetno reprezentantco Rusije. Prvič smo v članski ekipi na delu spremljali Luka Dončića in naturaliziranega Anthonyja Randolpha, oba pa sta se izvrstno odrezala.

Rusi se v Sloveniji pripravljajo že nekaj časa, v tem tednu pa so odigrali pripravljalno srečanje proti reprezentanci Gruzije ter izgubili s 86:97. Selektor Anatoly Leptev je v Slovenijo pripeljal 18 košarkarjev, danes pa so izgubili dvoboj s slovensko izbrano vrsto, ki ji poveljuje Igor Kokoškov.

Naša reprezentanca je odigrala prvo tekmo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. V Rogaški Slatini je nastopila še brez kapetana Gorana Dragića, ki se zaradi pravil lige NBA priključi ekipi 1. avgusta.

Zato pa sta prvič v članski reprezentanci zaigrala klubska kolega Luka Dončić in Anthony Randolph. Dončić je bil s 14 točkami tudi najboljši strelec v slovenski vrsti, zablestel je zlasti v tretji četrtini, v kateri je odsegel 9 točk, 5 skokov in štiri podaje in odlepil Slovenijo od Rusije. Randolph je bil z 12 točkami drugi strelec slovenske reprezentance.

Slovenija bo v pripravljalnem obdobju odigrala devet tekem. Prihodnji konec tedna bodo reprezentanti v Mariboru, kjer jih v petek in nedeljo čakata obračuna proti Madžarski in Češki. Nato se odpravljajo na dve gostovanji: 12. in 13. avgusta se bodo Slovenci v Opatiji merili s Hrvati in Ukrajinci, 18. in 19. avgusta pa v Tel Avivu proti Izraelu in Turčiji.

V četrtek, 24. avgusta, bo v Stožicah gostovala Hrvaška, s katero se bodo naši pomerili tudi dan zatem, vendar takrat za zaprtimi vrati.

Na evropskem prvenstvu bo Slovenija igrala v skupini A v Helsinkih na Finskem, tekmeci v prvem delu pa bodo Poljaki, Finci, Grki, Islandci in Francozi. V izločilne boje, ki bodo v turškem Istanbulu, se uvrstijo štiri reprezentance.

Pripravljalna tekma:

Slovenija : Rusija (UNI) 79:63 (61:49, 35:31, 15:16)
Dončić 14, 6 skokov in 4 podaje, Randolph 12, 3 skoki, 1 podaja, Lapornik 10; Brikin 13, Arhipov in Mitusov po 11

Ne spreglejte