Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
31. 7. 2017,
17.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić EuroBasket 2017 Anthony Randolph Igor Kokoškov

Ponedeljek, 31. 7. 2017, 17.49

6 let, 6 mesecev

Kokoškov vesel za Američana, ki pa bo moral izostanek nadomestiti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Igor Kokoškov Anthony Randolph

Na uvodni pripravljalni tekmi je slovenska košarkarska reprezentanca z 79:63 premagala univerzitetno ekipo Rusije. Selektor Igor Kokoškov je izpostavil energijo in profesionalnost izbrancev. V sistem se je hitro vključil tudi naturalizirani Anthony Randolph, ki v četrtek odhaja na poroko in bo izgubil približno teden priprav. Začel se je eden najtežjih delov priprav za selektorja, saj je moral črtati dva košarkarja, ki EuroBasketa ne bosta videla.

Slovenski košarkarji so prvo kljukico v sklopu priprav na evropsko prvenstvo naredili z zmago nad univerzitetno ekipo Rusije.

Najbolj razpoložen za igro je bil mladi slovenski up Luka Dončić, ki je ob debiju k zmagi z 79:63 prispeval 14 točk, šest skokov in štiri podaje. Z 12 točkami mu je sledil klubski kolega Anthony Randolph, ki ima vlogo naturaliziranega košarkarja, z desetimi oziroma devetimi točkami pa sta se pohvalila Miha Lapornik in Vlatko Čančar.

Zadovoljen z energijo, dobil je ogromno materiala za analizo

Kokoškov je bil na prvi pripravljalni tekmi zadovoljen s požrtvovalnostjo slovenskih košarkarjev. | Foto: Kokoškov je bil na prvi pripravljalni tekmi zadovoljen s požrtvovalnostjo slovenskih košarkarjev. "Igrali smo proti neugodnemu tekmecu. Vedeli smo, da je v boljšem ritmu in kondicijsko bolj pripravljen. Preizkusil sem fante in jim dal priložnost, da so dobili nekaj več minut za igranje. Trdo so delali zadnjih deset dni. Veliko materiala sem dobil na tekmi. Zadovoljen sem z energijo. Slovenija vedno igra agresivno. Prav tako sem lahko zadovoljen z osredotočenostjo. Na treningu delajo zavzeto. Pravi profesionalci so," je misli po tekmi strnil srbski strokovnjak na slovenski klopi.

Že takoj na začetku sta Dončić in Randolph pokazala, da bosta dodana vrednost slovenski izbrani vrsti iz preteklega leta, ki si je prek kvalifikacij priigrala nastop na evropskem prvenstvu: "Nista samo onadva, sta pa velika osnova in od njiju pričakujemo veliko. Všeč mi je, kako se vsa ekipa obnaša. V garderobi nimamo zvezd. Zaradi tega sem srečen, saj je lažje delati in ni treba reševati stvari ob parketu."

Prihajata tudi Dragić in Lakovič, Randolph bo moral zaradi poroke veliko nadoknaditi

Najtežji del priprav za Igorja Kokoškova je, ko mora črtati odvečne košarkarje. | Foto: Najtežji del priprav za Igorja Kokoškova je, ko mora črtati odvečne košarkarje. V torek bo pozdravil nova obraza. Reprezentanci se bosta priključila kapetan Goran Dragić in Žan Mark Šiško, ki je igral za slovensko reprezentanco do 20 let. Priključila se bosta tudi pomočnika Jaka Lakovič in Aleksander Sekulić, bo pa zato v četrtek v ZDA odpotoval Američan Randolph, ki bo dahnil usodni da svoji izbranki. Znova ga bomo lahko videli na delu na turnirju na Hrvaškem 12. in 13. avgusta.

Na vprašanje, koliko bo na njegovo igro vplival ta izostanek, selektor odgovarja: "Veliko bo vplival, je pa to odvisno od njega. Presrečni smo, da se bo poročil. To je lep trenutek v njegovem življenju. Pri takšnih stvareh mu moramo priti naproti. Profesionalec je in tako se vede že od samega začetka priprav. Hitro se je vključil in je že eden od nas. Na njem je, da v ZDA preživi lepe dneve in se čim prej vrne ter vključi v sistem. Na njem bo, da nadomesti izostanek."

Kokoškov o povratniku Erazmu Lorbku

"Težko je nadomestiti vse treninge, potem ko je imel težave s poškodbami. Igral je 1 na 1, 2 na 2, ne pa tekem 5 na 5. Drugače je. Ponosen sem nanj. On je tihi vodja. Vsi fantje se lahko od njega veliko naučijo. Prižgal je motor. Tri leta neigranja pustijo posledice. Na nedeljski tekmi je občutil teren, prostor. Ali je igral boljše tekme v karieri? Seveda, da je, a sem ponosen nanj, ker ima pravi pristop in odnos do igre."

Najtežji del je črtanje košarkarjev s seznama kandidatov za nastop na EuroBasketu

Za Kokškova so se začeli tudi težji časi, saj je že črtal Luko Rupnika in Blaža Mahkovica. "To je na žalost realnost. Na treningu je težko delati z 19, 20 igralci. To, da se moram od nekoga posloviti, je zame najtežji del," pravi Kokoškov, ki bo konec tedna dobil nov material za študij, saj bo Slovenija v Mariboru odigrala tekmi proti Madžarski (petek) in Češki (nedelja).

Ne spreglejte