Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
30. 7. 2017,
22.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

EuroBasket 2017 Igor Kokoškov Erazem Lorbek Anthony Randolph Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 30. 7. 2017, 22.43

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Slovenije proti univerzitetni ruski ekipi 79:63

Luka Dončić prišel, videl in nemudoma postal osrednji junak

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Luka Dončić

Slovenija je dočakala Luko Dončića na delu na domačem parketu. Na prvi pripravljani tekmi slovenske izbrane vrste, ki je z 79:63 premagala univerzitetno ekipo Rusije, je pokazal svoje razkošno znanje in bil nemudoma prvo ime čete Igorja Kokoškova. Prav tako se je izkazal novinec Anthony Randolph. Američan, ki ima vlogo naturaliziranega košarkarja, bo v četrtek odpotoval v ZDA, kjer se bo poročil z izbranko, vrnil pa se bo pred turnirjem na Hrvaškem, ki bo 12. avgusta.

Na prvi od devetih tekem v sklopu priprav na evropsko prvenstvo so lahko navijači v Rogaški Slatini pozdravili prvi, sicer še neuraden, nastop Luke Dončića v slovenski članski reprezentanci.

"Ponosen sem, da lahko igram za Slovenijo. Občutek je bil super, ne doživiš ga vsak dan. Malce je bilo prisotnih metuljčkov, ker sem prvič oblekel dres, vendar so hitro šli," je ob krstu v članski reprezentanci povedal 18-letni Dončić.

Selektor Igor Kokoškov ga je skupaj z Aleksejem Nikolićem, Jako Blažičem, naturaliziranem Anthonyjem Randolphom in Žigo Dimcem postavil v prvo peterko, medtem ko je tokrat na tribuni pustil Klemna Prepeliča, Eda Murića, Jana Kosija in Gašperja Vidmarja.

Eksplozija Dončića v tretji četrtini

Mladi košarkarji Rusije so bili v prvem polčasu žilav nasprotnik. | Foto: Mladi košarkarji Rusije so bili v prvem polčasu žilav nasprotnik. Po začetnem šoku z 0:7 so se Slovenci prebudili in prav po trojki Dončića povedli z 8:7. A s tem niso imeli mirnega spanca, saj so se mladi Rusi v prvem polčasu, ki ga je Slovenija dobila s 35:31, izkazali za žilavega nasprotnika.

Nato pa so gledalci dočakali eksplozijo mladega Dončića. S številko 77 na hrbtu, njegovo sedmico ima Prepelič, je pokazal razkošno znanje. Trojka, skoki, podaje … so se znašle na meniju. V tretji četrtini je v slabih šestih minutah dosegel devet točk, pet skokov in tri podaje ter razveselil ljubitelje košarke - skupaj 14 točk, šest skokov in štiri podaje.

"V prvem polčasu smo se lovili, ker smo bili utrujeni od treningov. V drugem naredili velik korak naprej," je dejal osrednji junak večera.

Randolph prav tako razpoložen, v četrtek potuje na poroko v ZDA

Američan Anthony Randolph odhaja na poroko v ZDA. | Foto: Američan Anthony Randolph odhaja na poroko v ZDA. Kakovost je pokazal tudi njegov klubski kolega Randolph, ki se bo v četrtek odpravil v ZDA, kjer se bo poročil z izbranko, vrnil pa se bo okoli 10. avgusta. Američan je dosegel 12 točk. Slovenija je v drugem polčasu stopila korak naprej in po prostih metih Luke Rupnika, ki se je kot zadnji vpisal med strelce, povedla s 24 točkami razlike (79:55), medtem ko je bil končni rezultat 79:63.

"Super tekma. V drugem polčasu smo naredili razliko. Celotna ekipa je dobro odigrala. Zdaj pa naprej in k novim zmagam naproti," je dejal najboljši strelec.

Vrnitev Erazma Lorbka

Erazem Lorbek se je vrnil na parket in odigral tekmo. | Foto: Erazem Lorbek se je vrnil na parket in odigral tekmo. Prav lepo je bilo videti na delu Erazma Lorbka, ki je dal slovenski košarki že ogromno, v zadnjih letih pa se je ubadal s poškodbami, zaradi katerih je bil prisiljen stopiti ob parket.

"Lep občutek je, da sem bil spet na parketu. Mislim, da smo odigrali korektno tekmo. Ruska ekipa je bila dosti mlajša, neizkušena, na drugi strani pa smo imeli mi težke treninge in so bile noge težke. Kakovost je bila vseeno na naši strani," je dejal najstarejši od bratov Lorbek.

Selektor Kokoškov se po tekmi še ni takoj odločil za rez igralcev, se pa bo to zgodilo kmalu, saj se bosta prihodnji teden pripravam priključila še kapetan Goran Dragić in Žan Mark Šiško.

Novi pripravljalni tekmi bosta prihodnji konec tedna, ko bosta naši nasproti stali izbrani vrsti Madžarske in Češke.

Slovenija : Rusija (UNI) 79:63 (61:49, 35:31, 15:16)

Športna dvorana, gledalcev 1.600, sodniki: Gajšek, Smrekar, Mauer (vsi Slovenija).

Slovenija: Randolph 12 (2:2), Rebec 7 (2:3), Rupnik 2 (2:2), Nikolić 3, Blažič 5 (3:6), Lapornik 10, Lorbek 2 (2:2), Hrovat 2, Zagorac 1 (1:1), Mahkovic 6 (0:3), Dimec 6 (4:5), Čančar 9 (3:4), Dončić 14.

Rusija: Meleškin 3, Popov 6 (1:2), Abdulbaširov 5, Arkipov 11 (1:2), Aginskik 6 (2:2), Aksenov 5, Brikin 13 (5:5), Sizov 3 (1:2).

Prosti meti: Slovenija 19:28, Rusija 15:21.

Met za dve točki: Slovenija 18:35, Rusija 12:33.

Met za tri točke: Slovenija 8:27 (Dončić 2, Randolph 2, Lapornik 2, Rupnik, Nikolić), Rusija 8:23 (Brikin 2, Mitusov 2, Meleškin, Popov, Abdulbaširov, Aksenov).

Skoki: Slovenija 35 (22 + 13), Rusija 43 (30 + 13).

Osebne napake: Slovenija 23, Rusija 27.

Pet osebnih: /.

STA

Ne spreglejte