Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
20. 4. 2012,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zmago Sagadin Sašo Filipovski

Petek, 20. 4. 2012, 19.34

8 let

Sagadin v nemirnem zmajevem gnezdu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sobotni obračun med Olimpijo in Heliosom prinaša precej več kot zgolj trenersko soočenje učenca in učitelja, torej Saša Filipovskega ter Zmaga Sagadina.

"Na Helios se pripravljamo približno tako, kot če bi k nam prihajala Barcelona. Vrag je odnesel šalo. Pokazati moramo, kako se brani barve svojega kluba," ob prepletanju nejevolje in jeze po zadnjih predstavah sobotni derbi 8. kroga lige za prvaka pričakuje kapetan Uniona Olimpije Goran Jagodnik. Pretiranih razlogov za zadovoljstvo res nima. Kot večni borec pač ne more sprejeti apatije in neučinkovitosti. Dva poraza na zadnjih treh tekmah in rudarsko prigarana zmaga proti Elektri, ki je ljubljanski par točk ogrožala vse do zadnjih sekund, so ob točkovnem povprečju 56 točk dovolj resni povodi za popolno rekrutacijo. "Strniti moramo svoje vrste. Na treningih nam gre met dobro od rok, na tekmah katastrofalno slabo. Slika bi morala biti obratna. Proti Heliosu imamo lepo priložnost, da se izkažemo in popravimo slab vtis. Treba bo odigrati stoodstotno zavzeto. No, pravice do podcenjevanja tako ali tako že lep čas nimamo," pravi Jagodnik, ki ne želi komentirati govoric o zadnjih dogodkih v klubu. A če gre verjeti informacijam, ki curljajo iz zeleno-bele slačilnice, v taboru slovenskih pokalnih prvakov vlada precejšen nemir, ki pa ni povezan le z rezultati. Kot namiguje časnik Delo, naj bi pred tekmo z Zlatorogom direktor Janez Rajgelj brez navzočnosti trenerja Saša Filipovskega, ki naj bi ostal zaklenjen pred vrati garderobe, nagovoril igralce, vse glasnejše pa so tudi govorice o bojih za prevlado in direktorski stolček, saj naj bi bili Rajglju šteti tedni oziroma dnevi. "Naša naloga je, da igramo," poudarja 37-letni kapetan.

Tudi Filipovski skuša pozornost preusmeriti predvsem na parket, kjer čaka njegove fante v soboto tivolski obračun z navdahnjeno Heliosovo četo, v kateri blesti predvsem mladi Klemen Prepelič. "Ne glede na stanje na lestvici, imamo še vedno vse v svojih rokah in naš končni uspeh bo odvisen izključno od nas samih, našega odnosa in pristopa k tekmi, ki si jo nadvse želimo dobiti. Vemo, kje so bile do sedaj naše napake in verjamem, da jih bomo na tekmi s Heliosom, ki smo ga v Domžalah premagali, tudi odpravili. Pričakujem trdo obrambo na gostujočih strelcih, čvrsto igro pod košema, v napadu pa veliko več koncentracije kot smo jo pokazali do sedaj. Odločiti pa morata pristop in želja," svari Filipovski, ki se bo znova soočil z dolgoletnim trenerskim mentorjem Zmagom Sagadinom. Slednji izpolnjuje svoje napovedi, ki jih je dal pred sezono, ko je zatrjeval, da bo pretežno mlada domžalska vrsta pravi obraz pokazala v ligi za prvaka. Vseeno je pred vrnitvijo v Tivoli zadržan in ponavlja, da sta na papirju Krka ter Union Olimpija še naprej v prednosti. "A to bodo morali Novomeščani in Ljubljančani dokazati na igrišču. Sam sem z razvojem dogodkov zadovoljen. Heliosu se obrestujejo enormne količine vloženega dela in truda. Prav gotovo smo občutno močnejši kot denimo oktobra," razmišlja Sagadin, ki v Ljubljano prihaja celo kot trener vodilne ekipe prvenstva, in dodaja: ''Moji fantje kljub občasni utrujenosti, ki je posledica nekoliko skromnejšega nabora, delujejo hrabro, motivirano in odločno. Verjamem, da se bodo v dobri luči pokazali tudi v nekdanjem hramu slovenske košarke. Vsi skupaj bomo storili vse, da se Olimpiji oddolžimo za poraz v dvorani Komunalnega centra.''

Ne spreglejte