Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
27. 5. 2016,
9.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Union Olimpija Jamar Abrams Aleš Pipan Zlatorog

Petek, 27. 5. 2016, 9.50

6 let, 6 mesecev

ALEŠ PIPAN, TRENER ZLATOROGA

Prišel sredi sezone in vse postavil na glavo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Košarkarji Zlatoroga so z drugo zmago v polfinalu izločili Olimpijo in bodo v četrtem finalu državnega prvenstva lovili prvi naslov proti Helios Suns. Ob vseh dozdajšnjih treh finalih jih je vodil isti trener – Aleš Pipan.

Zgodbi Zlatoroga in trenerja Aleša Pipana sta zelo prepleteni in imata veliko skupnih točk. Ob vseh vidnih uspehih je košarkarje s klopi vodil prav Pipan, ki ima zdaj možnost, da spiše novo poglavje in osvoji prvi domači državni naslov.

Pipan se je še tretjič na klop Zlatoroga, v treh presledkih ga je vodil osem sezon, vrnil v začetku decembra 2015 in Laščane preobrazil v moštvo, ki se je po letu 2004 vrnilo v svoj četrti finale državnega prvenstva.

Lani nesrečna, letos srečna dvorana

Dvorana Tri lilije je bila na odločilnem pivovarskem derbiju polna kot že dolgo ne. | Foto: Dvorana Tri lilije je bila na odločilnem pivovarskem derbiju polna kot že dolgo ne.

V nasprotju s prejšnjimi epizodami pri Laškem, ko je bil znan predvsem po delu z mladimi, se je tokrat oprl na nekoliko izkušenejšo okostje, kjer poveljujeta 39-letni Goran Jurak in pred ligo za prvaka še zadnji prišlek, Američan Chris Booker, ki ima v žepu že tri slovenske naslove z Olimpijo in Krko.

Laščani so si finale na pivovarskem derbiju priborili v domači trdnjavi Tri lilije, kjer so v letošnji sezoni izgubili le enkrat, prav dvorana v Laškem pa je bila pred dobrim letom usodna za Pipana. Takrat je kot trener Olimpije izgubil v polfinalu pokala prav proti "svojemu" Zlatorogu in moral predčasno zapustiti ljubljanski klub. Tega je zdaj izločil iz boja za državni naslov, ki ga v Ljubljani čakajo že sedem let.

Chris Booker (v sredini) ima priložnost za četrti slovenski naslov s tretjim klubom. | Foto: Chris Booker (v sredini) ima priložnost za četrti slovenski naslov s tretjim klubom.

Američan prepričan, da se bo vrnil

V finalu se bo Zlatorog za prvi naslov pomeril z domžalskim Heliosom, ki je v polfinalu presenetil novomeško Krko, finale pa se začenja v soboto s tekmo v Laškem.

"Ritem je ubijalski, sploh ker nimamo dolge klopi. Imamo le dan oziroma dan in pol počitka do naslednje tekme. Enako je tudi za nasprotnike. Verjamem, da bodo fantje tudi v finalu dali vse od sebe," je Pipan prepričan, da s svojimi varovanci še ni rekel zadnje.

Upa, da bo imel v finalu na razpolago tudi svojega prvega strelca, 26-letnega Jamarja Abramsa, ki se je poškodoval na drugi polfinalni tekmi, po odličnem začetku. Američan, za katerega je Zlatorog prva postaja v Evropi, je po tekmi pred dvorano v pogovoru z navijači dejal, da ni treba skrbeti za njegov nastop v finalu. Bo prvi naslov osvojil Zlatorog ali se bodo drugega v zgodovini veselili pri domžalskem Heliosu?

Ne spreglejte