Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
9. 2. 2013,
20.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Tajfun

Sobota, 9. 2. 2013, 20.19

7 let, 12 mesecev

Pričakovana, a vse prej kot lahka pot Olimpije do finala

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi finalist pokala Spar je pričakovano postal Olimpija, ki pa je imela tako kot v četrtfinalu proti Šenčurju težave tudi s Šentjurjem, ki je ob koncu tretje četrtine zaostajal za vsega točko.

Pregovor "po jutru se dan pozna" ni najbolj prišel v veljavo pri košarkarjih Uniona Olimpije v polfinalu pokalnega tekmovanja proti Tajfunu. Po visokem vodstvu s 16:3 - do prvega vodstva z 2:0 je sicer prišel Tajfun, in kar petimi trojkami v prvi četrtini, od tega tri Finca Sasuja Salina - je vse skupaj peljalo v smer, da bomo gledali igro mačke z mišjo. Tudi po enajsti točki Jake Blažiča in vodstvu Olimpije z 31:16 je bilo videti temu tako, nato pa so se izbranci Damjana Novakoviča le otresli začetne treme in v 15. minuti po trojki Tadeja Fermeta ob rezultatu 25:33 prisili Saša Filipovskega, da je poklical svoje košarkarje na minuti posvet.

A se je uspelo košarkarjem iz Šentjurja, ki so se oprli na Mladena Primorca, kljub temu približati na minus sedem pri (33:40). Takrat je Primorac dosegel petnajsto točko, v prvem polčasu jih je dosegel sedemnajst. V taboru Olimpije je bil strelsko najbolj razpoložen Blažič z enajstimi točki, ravno toliko pa so imeli zeleno-beli prednost v prvem polčasu, ki se je končal pri rezultatu 46:35.

Če je bilo pričakovati vzpon košarkarjev Olimpije po prihodu iz slačilnic, kjer so skoraj gotovo slišali nekaj krepkih iz ust trenerja Filipovskega, se ta scenarij ni zgodil, čeprav bi bilo glede na kakovost moštev za pričakovati. Tako kot Šenčur v četrtfinalu je tudi klub iz Šentjurja povzročal ogromno preglavic aktualnim pokalnim prvakom. Po trojki Michaela Venezie in košu Anžeta Pelca se je četrta ekipa državnega prvenstva približala Olimpiji na vsega točko zaostanka pri 59:60. V Golovcu je takrat odmevalo "Šentjur, Šentjur …"

Predstavnik regionalne lige ABA se je dolgo mučil s Tajfunom, Klemen Prepelič pa je s trojko iz desetih metrov nekako psihološko dvignil svoje soigralce pri rezultatu 63:59. Od takrat naprej je Olimpija kontrolirala potek dogodkov, čeprav so se izbranci Novakoviča dobro upirali favoriziranemu tekmecu. Veliko so poizkušali za tri točke, vendar jim je zmanjkalo na koncu moči, da bi presenetili Olimpijo, ki bo tako v nedeljo naskakovala že deseto pokalno lovoriko.

Ne spreglejte