Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2024,
13.34

Osveženo pred

1 ura, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Natisni članek

Jaka Blažič Josh Nebo Edo Murić Klemen Prepelič

Ponedeljek, 28. 10. 2024, 13.34

1 ura, 56 minut

Prepelič nadaljuje dobre predstave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Klemen Prepelič | Klemen Prepelič nadaljuje izvrstne predstave v dresu Dubaja.  | Foto www.alesfevzer.com

Klemen Prepelič nadaljuje izvrstne predstave v dresu Dubaja.

Foto: www.alesfevzer.com

V minulem tednu sta začetek košarkarske sezone v ligi NBA dočakala Luka Dončić in Vlatko Čančar. Po poškodbah sta se na parket vrnila Žiga Samar in Josh Nebo, novo dobro predstavo je prikazal Klemen Prepelič, do druge zmage na španskem prvenstvu pa je prišel Edo Murić.

Še enkrat je dobro tekmo odigral Klemen Prepelič. Za zmago Dubaja 102:74 nad Cibono je dosegel 14 točk ter dodal tri skoke in štiri podaje.

Prvo tekmo v novi sezoni je po poškodbi v dresu berlinske Albe dočakal Žiga Samar. Na evroligaškem gostovanju je ob porazu proti Baskonii s 57:80 igral pet minut in v statistiko vpisal dve točki in skok. Na tekmi državnega prvenstva proti Braunschweigu (65:61) ga ni bilo v ekipi. Luka Ščuka je na drugi strani igral dobrih 17 minut in dosegel dve točki in dva skoka. Podoben učinek (točka in dva skoka) je imel tudi ob porazu z 90:102 v Fibinem evropskem pokalu proti Tofasu.

Josh Nebo na tekmi evrolige za milansko Olimpio še ni igral, se je pa na parket vrnil na italijanskem prvenstvu proti Napoliju. Za zmago 89:82 je v 14 minutah prispeval devet točk in tri skoke.  Jaka Blažič | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Jaka Blažič Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Cedevita Olimpija in Krka sta bili v jadranski druščini poraženi, sta pa do novih zmag prišli v evropskem pokalu oziroma na državnem prvenstvu. Med reprezentanti je izstopal Jaka Blažič, ki je bil med najbolj zaslužnimi za ljubljanski preobrat v zadnji četrtini. V dobrih 32 minutah igre je zbral 19 točk, pet skokov in štiri podaje.

Zoran Dragić je z Bilbaom v evropskem pokalu Fibe premagal Prieviozo s 84:61, a bil poražen v ligi ACB proti Valencii z 98:103. Tudi Mike Tobey je bil polovično uspešen. Gran Canaria je v evropskem pokalu visoko ugnala Ulm (125:78), špansko prvenstvo pa izgubila proti Tenerifu (74:84). Tobey je dosegel devet oziroma 11 točk. Do druge zmage pa je prišel Edo Murić (tri točke in skok v 13 minutah). Lleida je z 81:77 ugnala Breogan.

Uspešne igre v dresu belgijskega Kortrijka nadaljuje Leon Stergar. S soigralci je z 92:84 premagal Limburg, slovenski branilec pa je v 26 minutah zbral sedem točk, dva skoka in šest podaj.

Preberite še:

Alba Berlin Žiga Samar
Sportal Samar se je vrnil, a s soigralci visoko izgubil, Barcelona na vrhu
Košarka: Slovenija - Litva, prijateljska Mike Tobey
Sportal Tobey boljši v obračunu z Dragićem

 

Ne spreglejte