Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
26. 5. 2016,
21.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Union Olimpija Zlatorog Gašper Potočnik Aleš Pipan

Četrtek, 26. 5. 2016, 21.06

6 let, 7 mesecev

POROČILO S TEKME ZLATOROG : UNION OLIMPIJA

Tudi brez Američana Zlatorogu uspel veliki met

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Olimpija Zlatorog polfinale DP

Odločilno tretjo polfinalno tekmo državnega prvenstva so dobili košarkarji Zlatoroga, ki so z 68:59 premagali Union Olimpijo in se uvrstili v veliki finale. Pri zmagovalcih je bil s 15 točkami prvi strelec nekdanji zmaj Chris Booker.

Na odločilno tekmo polfinala državnega prvenstva med Zlatorogom in Olimpijo so Ljubljančani pripotovali s slabimi spomini na dvorano Tri Lilije, kjer v letošnji sezoni še niso zmagali, saj so izgubili vse tri tekme.

Skrbi je domačemu trenerju Alešu Pipanu že pred tekmo povzročala poškodba prvega strelca Jamarja Abramsa. Ta se je po odličnem začetku tekme v Stožicah poškodoval in je tretjo tekmo spremljal v civilni opravi na klopi.

Tekmo so bolje odprli košarkarji Olimpije, ki so po prvi četrtini vodili za dve točki, vendar njihova prednost ni imela dolgega roka trajanja.

Majhno število točk

V živčni tekmi z veliko napakami in malo koši so Laščani v drugi četrtini izničili prednost zmajev in pet točk zaostanka spremenili v prednost petih točk ob polčasu (29:24). Pri Olimpiji so v prvem polčasu koše dosegli le člani prve postave (Dawan Robinson, Mitja Nikolič, Miha Lapornik, Sava Lešić in Saša Zagorac).

Olimpija še sedmo leto zapored ostaja brez naslov prvaka. Drugič po vrsti tudi brez finala. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija še sedmo leto zapored ostaja brez naslov prvaka. Drugič po vrsti tudi brez finala. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Topljenje Olimpije

Drugi polčas so bolje začeli Ljubljančani in po treh minutah stopili prednost Laščanov in prešli v vodstvo, vendar je njihovi igri znova sledil padec. Tudi Zlatorog na drugi strani ni blestel, vseeno pa je na zadnji odmor odšel s prednostjo. Ta je bila za razliko od polčasa zmanjšana na dve točki.

Laščani zadržali mirno kri

Odločilnih deset minut boja za finale so bolje začeli domači košarkarji, ki so ob glasni podpori zelo polne domače dvorane prišli do najvišje prednosti sedmih točk (57:50).

Ljubljančani so na drugi strani postajali vse bolj živčni in so zapadli v serijo napak. Laščani so na valu navijačev s prostimi meti tekmo mirno pripeljali do konca in se po 12 letih veselili četrte uvrstitve v veliki finale državnega prvenstva, kjer še čakajo na prvi naslov.

Nemirnost zmajev pri prostih metih

Razlog za poraz Olimpije se je skrival tudi v zelo slabih prostih metih, ki so jih njihovi košarkarji zadevali le 57-odstotno, zgrešili so 12 od 28 poizkusov, na drugi strani pa so Laščani zgrešili le tri od 25.

 

Zlatorog : Union Olimpija 68:59 (47:45, 29:24,  14:16)

Dvorana Tri lilije, gledalcev 1500, sodniki: Pukl (Maribor), Majkič (Hrastnik), Krejić (Kranj).

Zlatorog: Jurak 11 (2:2), Barič 2 (0:2), Jeftić 5, Booker 15 (7:7), Vašl 14 (7:8), Vujasinović 14 (4:4), Đekić 3, Čebašek 4 (2:2).

Union Olimpija: Rupnik 3, Robinson 9 (3:4), Hrovat 4 (2:2), Nikolić 1 (1:2), Lapornik 12 (1:2), Lešić 17 (2:6), Zagorac 12 (6:10), Zakis 1 (1:2).

Prosti meti: Zlatorog 22:25, Union Olimpija 16:28.

Met za tri točke: Zlatorog 6:18 (Vujasinović 2, Vašl, Jeftić, Jurak, Đekić), Union Olimpija 5:18 (Zagorac 2, Lapornik, Lešić, Rupnik).

Osebne napake: Zlatorog 25, Union Olimpija 26.
Pet osebnih: /.

(STA)

Ne spreglejte