Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
22. 10. 2014,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Eurocup

Sreda, 22. 10. 2014, 10.27

8 let

Pipan: Sanje so eno, realnost druga

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je bilo kar nekaj negotovosti pred začetkom sezone, imajo trenutno v taboru Uniona Olimpije razlog za veliko zadovoljstvo. Rezultati so, igra je tudi raznovrstna in zanimiva za gledalce.

Pred začetkom sezone so praktično vsi v en glas poudarjali, da bi bil uspeh, če bi v prvih štirih krogih lige ABA padel kdo od četverice predstavnikov z zadnjega zaključnega turnirja lige ABA. Zdaj so kar trije, Olimpija pa je s tremi zmagami in enim porazom na tretjem mestu regionalnega tekmovanja. Da je slovenski uspeh še toliko večji, je zaslužna Krka, ki ima enak izkupiček.

"Sanje so eno, realnost druga. Razpored smo imeli res težak, vendar na to nismo mogli vplivati. Začetek sezone je dober, a mora biti še konec. Igralcem sem poudaril, da nič ne pomeni, če smo tolikokrat zmagali. Nadaljevati moramo v pravem ritmu. Igralci morajo to razumeti. Zmage so minljive. Že danes moramo razmišljati naprej," umirja žogico prvi mož Uniona Olimpije Aleš Pipan.

Ljubljančani so dobro krenili tudi v Eurocup, s katerim so se lani premierno spoznali in preskočili uvodno skupino. Na gostovanju so bili uspešnejši od premožnejšega Bešiktaša, danes pa bo v praznih Stožicah gostoval še Himki. Da bi dajali morebiti prednost evropskemu ali regionalnemu tekmovanju, Pipan odgovarja: "Ne moremo deliti tekmovanj. Nimamo fonda igralcev, da bi lahko počeli kaj takega. Vse moramo dati od sebe. Naša naloga je, da gremo iz tekme v tekmo in iztisnemo iz sebe maksimum."

Tudi sam se zaveda, da ima Himki v svojih vrstah izkušenejše košarkarje, povrh vsega pa je proračun kluba enormno višji od Olimpijinega, a je s kolegi iz strokovnega štaba pripravil taktiko za poznopopoldanski obračun, ki se bo začel ob 18. uri. "Po mojem je Himki, ki je evroligaška ekipa, favorit skupine in celotnega Eurocupa. Škoda, da bomo igrali pred prazno dvorano. Pomoč bi si zaslužili. O tem ne smemo razmišljati. Narediti moramo svoje. Dva dni časa smo imeli, da smo se pripravili na tekmeca, ki ima na vsakem igralnem položaju dobre košarkarje. Ti znajo zadeti od daleč. V povprečju ne dajo nikoli manj kot 13 trojk na tekmo. V dvoboj ne bomo šli z belo zastavo. Moramo še malce popraviti skok, imeti več koncentracije, zlasti v zaključkih napadov. Rad bi, da bi na parketu pokazali še več znanja. Gremo v pravi boj in pretep s tekmecem," je optimističen Pipan.

Ne spreglejte