Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
27. 12. 2014,
12.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Aleš Pipan Cedevita

Sobota, 27. 12. 2014, 12.38

7 let, 12 mesecev

Pipan ima načrt za evroligaša

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarje Olimpije po porazu proti Ciboni čaka še druga tekma proti zagrebškemu predstavniku. Tokrat jim bodo v ligi ABA nasproti stali člani Cedevite. Skrivnosti pred tekmo ni, pravi Aleš Pipan.

Ljubljančani so pretekli konec tedna v Stožicah iz rok spustili lepo prednost in priložnost za zmago proti prvaku Ciboni, ki je nadoknadil 15 točk zaostanka in je po visokem porazu v derbiju proti Krki vpisal še drugo ničlo zapored. Težek razpored se nadaljuje, zadnja tekma v tem koledarskem letu pa bo za zmaje gostovanje v hrvaški prestolnici pri Cedeviti.

Hrvaški prvak je v zadnjih treh tekmah dosegel tri zmage, kot zadnjega pa so visoko premagali novomeško Krko, proti kateri so dosegli kar 100 točk. Po 14 krogih so podprvaki lige ABA na tretjem mestu z desetimi zmagami in štirimi porazi.

"Cedevita ima odlično ekipo, ki igra agresivno in hitro košarko. Odigrati moramo podobno kot v prvem polčasu naše zadnje tekme proti Ciboni, če želimo pripraviti presenečenje v Zagrebu. Cedevita je evroligaš in na domačem parketu velik favorit. Imajo dva kakovostna igralca na vsakem položaju in igrajo z veliko energije. Dobro jih poznamo, analizirali smo jih in verjamem, da če se držimo dogovorov izpred tekme, odigramo sproščeno v napadu in agresivno v obrambi, lahko presenetimo Cedevito," je načrt ljubljanskega stratega Aleša Pipana za slavje na zadnji tekmi v tem koledarskem letu.

V Stožicah so že padli

Hrvaški prvak in slovenski podprvak sta se pomerila v drugem krogu lige ABA, v Stožicah pa so brez večjih težav slavili Ljubljančani. Bilo je 77:67, Olimpija pa je imela pred zadnjo četrtino prednost 15 točk. Blestela sta Blaž Mahkovic s 17 točkami in Hristo Nikolov s 14 točkami, na drugi strani pa je bil najučinkovitejši njihov prvi strelec v tej sezoni, centerMiro Bilan s 15 točkami. Na prvi tekmi je pri Olimpiji igral tudi še visoki Mirza Begić, ki je zapustil zmaje, pri Cedeviti pa v Stožicah ni bilo prvega dirigenta igre Roko Lenija Ukića.

Cedevita je sezono začela s porazoma v prvih dveh krogih proti obema slovenskima predstavnikoma, kasneje pa v dvanajstih krogih le še dvakrat izgubila.

Pri Olimpiji tudi tokrat ne bo že dalj časa odsotnega Finca Sasuja Salina in Luke Rupnika, ta si je pred tekmo s Cibono poškodoval hrbet in bo manjkal osem tednov.

Ne spreglejte