Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
3. 10. 2011,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zlatorog

Ponedeljek, 3. 10. 2011, 9.49

8 let

Panić: Spoštljivo, a brez strahu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je Maccabijevo moč v soboto že občutila novomeška Krka, je na vrsti še Zlatorog, ki se prav z gostovanjem ponosa izraelskega športa vrača na jadranski oder.

Prepričljiva sobotna predstava Maccabija v Novem mestu je trenerju Davidu Blattu omogočila sproščen nedeljski sprehod po središču Ljubljane. Že v ponedeljek zvečer ga čaka nova preizkušnja na mini slovenski turneji. Sloviti klub iz Tel Aviva bo namreč gostoval še v dvorani Tri lilije v Laškem, kjer evropskem klubske podprvake čaka – vsaj na papirju – lažji tekmec. Da pravega vprašanja o vlogi absolutnega favorita vnaprej odigrane tekme drugega kroga ni, priznavajo tudi v taboru Zlatoroga. "Jasno je, da spada Maccabi med najboljše evropske ekipe, za nameček nas čaka še ob otvoritveni tekmi sezone. Želimo se pošteno boriti in dokazovati konkurenčnost. Videli pa bomo, kaj bo to pomenilo na rezultatski ravni," pred vrnitvijo Laščanov na jadransko sceno in ob uradnem osebnem debiju na klopi Zlatoroga razmišlja trener Rado Trifunovič.

Za veliko večino "pivovarjev" (izjemi sta le Grega Mali in Jure Škifić) predstavlja soočenje z Maccabijem tudi ognjeni krst v jadranski druščini, tudi za prvega strelca ekipe Vladimirja Panića. Slednji ob tem priznava, da prvi tekmec ne omogoča prav lagodnega prehoda na višjo tekmovalno raven. "Težko ocenim, kaj bi oziroma bo pomenila naša dobra predstava ob merjenju moči s tako uglednim tekmecem. Maccabija ne uvrščajo zaman vsi med najboljše evropske ekipe. Pred začetkom lige smo zelo motivirani in neučakani, po drugi strani pa dobro vemo tudi, kaj pomeni Maccabi. Tekmeca globoko spoštujemo, a igrati moramo brez strahu," pravi 29-letni srbski branilec, deloma kar vdan v usodo in pripravljen na to, da bo moral priložnost za krstno zmago iskati na drugih tekmah.

"Za nas bo vsaka tekma zahtevna. Priznam pa, da liga ABA prinaša svojevrsten izziv. Res pa je, da bomo potrebovali še nekaj časa, da bomo povsem pravi. vendarle imamo novega trenerja in deloma spremenjeno ekipo. A pomembno je, da smo dobro in zavzeto trenirali. Na nekaterih tekmah smo že postregli z dobrimi igrami. Ali bo to dovolj za konkurenčno v izjemno močni ligi ABA, bomo videli. To tekmovanje ni bilo še nikoli močnejše. Poleg tega se je žreb z nami poigral in nam namenil zahtevne tekmece v uvodnih krogih. Bodimo realni, po proračunu in kakovosti igralskega kadra se ne moremo primerjati z večino v ligi. To pomeni, da moramo iskati druge prednosti. Borbenost, kemija v ekipi, želja po dokazovanju … To so elementi, ki nas bodo vodili naprej," poudarja Panić.

Ne spreglejte