SiolNET. Sportal Košarka
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Olimpija Hrvatom "speljala" nadarjenega košarkarja

4

termometer

Union Olimpija je v svoje vrste dokončno privabila mladega hrvaškega igralca Paola Marinellija (191 cm, 1995), ki velja za enega večjih talentov svoje generacije v Evropi.

Marinelli že dalj časa trenira s člansko ekipo Uniona Olimpije in je v tem obdobju zadovoljil zahteve trenerja Aleša Pipana in njegovega strokovnega štaba. Marinelli, sicer pod okriljem košarkarske akademije Nikole Vujčića, je v lanski sezoni nastopal za legendarni Split, ki pa se je znašel v težavnem finančnem položaju in ekipe ni uspel zadržati. Mladi branilec je s 17 leti okusil tudi že igranje v zahtevni ligi ABA, z Olimpijo pa je podpisal štiriletno pogodbo. "Union Olimpija je klub z veliko tradicijo in sredina, ki je v zadnjem času naredila veliko za promocijo mladih igralcev. Z ekipo treniram že nekaj časa, všeč so mi način dela, treningov in klubska organizacija. Navdušen sem nad Ljubljano in po preizkušnji sem si resnično želel ostati, zato me veseli, da smo našli skupni jezik. Zavedam se odgovornosti profesionalnega športnika in moje vloge v ekipi. Trdo bom moral trenirati, da se dokažem in si izborim minute v trdi konkurenci. Vem, da ne bo lahko. Zahvaliti se moram tudi Nikoli Vujčiću in KK Split, ki sta mi omogočila začetek košarkarske poti in to, da sem danes lahko ponosen član Uniona Olimpije," je ob podpisu pogodbe dejal Paolo Marinelli.

S prihodom nadarjenega hrvaškega organizatorja igre je zadovoljen tudi prvi mož stroke Aleš Pipan: "Marinellija košarkarska stroka dobro pozna, saj je blestel na tekmovanjih mlajših kategorij, lani pa se dokazal tudi že v članski konkurenci. Res je, da bo njegova vloga v naši ekipi drugačna, kot jo je imel lani v Splitu, ki je bil precej oslabljen, pa vendar vidimo igralca kot klubski projekt in nekoga, ki bo že v tej sezoni kamenček v našem mozaiku. V precej dolgem času preizkušnje v Ljubljani nas je prepričal s svojo delovno vnemo in talentom, seveda pa ga čaka še veliko dela, preden bo dozorel kot nosilec igre na visoki ravni."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin