Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
19. 12. 2011,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Filipovski Union Olimpija

Ponedeljek, 19. 12. 2011, 9.28

8 let

Olimpija čaka, da bo propadel kakšen klub

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po devetih zaporednih porazih so pri Olimpiji le prišli do zmage. V Stožicah je padel Hemofarm. Trener Sašo Filipovski je hvalil zavzetost mladih košarkarjev, spogleduje pa se tudi z okrepitvami.

Izjemno mlada zasedba Uniona Olimpije je v 12. krogu liga ABA gostila Hemofarm, po težkih tednih, ki so bili posledica odhodov košarkarjev zaradi plačilne nediscipline kluba, le prišla do zmage. V Stožicah so mladi fantje z borbeno igro premagali srbskega predstavnika, ki je šele na koncu omilil poraz (75:80), medtem ko je Olimpija vodila že z lepo prednostjo več kot desetih točk. "Vesel sem te zmage. Ti mladi fantje so izjemno dobro trenirali v tem in prejšnjem tednu. To zmago so si zaslužili s trdim delom. Štirideset minut so odigrali dobro obrambo in kolektivno v napadu. Žoga ja krožila. Kar štiri igralci so imeli nad deset točk, zbrali pa smo petnajst podaj, kar govori o kolektivni igr v napadu. Zadovoljen sem tudi s skokom. Vesel sem za te mlade fante, ki so pustili srce na terenu. Zahvalil bi se publiki, ki nas je prišla spodbujati in bila na koncu zadovoljna z igro teh mladih fantov," je po tekmi dejal Filipovski.

Trener "zmajev" se zaveda, da bodo košarkarji težko zdržali naporen ritem, zato potrebuje klub po odhodu petih košarkarjev nujno dodatne okrepitve, o katerih pa se za sedaj še ne govori veliko. "Želim si ustrezne zamenjave za šest igralcev, ki jih ni. Torej, pet, ki so zapustili klub, in za Gorana Jagodnika. Težko je takšen ritem zdržati z enim organizatorjem igre Močnikom, ki nam ogromno pomaga, ter Salinom, ki skače. Fantje igrajo po več kot trideset minut na tekmo. Verjamem, da bomo dobili okrepitve. Kdaj? Želel bi si, da bi imel igralce po tekmi z Budućnostjo, da bomo med prazniki delali. Prostih dni ne bo. Ta čas bomo izkoristili za mini priprave. Iščemo na tržišču. Iščemo, da se kakšen klub razpade. Rabimo igralce z izkušnjami. Ne iščemo igralca, da bi se tri mesec privajal. Deon Thompson je denimo uspel in njegovo delo že kaže pozitivne rezultate. Želel bi si igralca, ki bi zaprl luknjo na zunanjih položajih in tudi centra. Mora pa imeti izkušnje iz lige ABA ali iz evropske lige," razlaga Filipovski.

Aktualen pa ni več Damir Markota, ki je po odhodu iz Olimpije še vedno brez kluba. "Z njim se nisem slišal, ne videl. Za enkrat ni aktualen. Šel je iz kluba. Bil je nezadovoljen in trenutno ne morem komentirati njegovega statusa," pa je o Hrvatu še za konec dejal Filipovski.

Ne spreglejte