Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
25. 10. 2011,
14.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Božidar Maljković Matej Avanzo KZS

Torek, 25. 10. 2011, 14.20

8 let

Maljković ni trenutno največja prioriteta

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na KZS so zavihali rokave in se resno lotili načrta za prihodnje leto, v katerem članska reprezentanca ne bo nastopila na mednarodnih tekmovanjih. O Božidarju Maljkoviću decembra.

Strokovni svet Košarkarske zveze Slovenije se bo sestal prihodnji mesec, ko bo obravnaval uspešnost slovenske članske košarkarske reprezentance v Litvi. To poročilo bo nato podano izvršnemu odboru KZS, ki bo imel sejo 12. decembra. "Slišal sem se z Maljkovićem in Sekuličem, ki skupaj s Potočnikom pripravljajo poročilo. So nas pa doletele neljube zdravstvene težave Toneta Krumpa – predsednika strokovnega sveta. V tem vmesnem času ga bo v njegovi vlogi nadomestil eden od ostalih članov strokovnega sveta. Ni bilo nobene potrebe, da bi se z Maljkovićem vsebinsko pogovarjala za naprej. Se pa intenzivno ukvarjamo na Košarkarski zvezi Slovenije, kako bi izpeljali akcijo v naslednjem letu. To nam je v tem trenutku večja prioriteta kot pa to, ali bo ostal Maljković ali ne," je iz Litve sporočil direktor članske reprezentance Matej Avanzo.

Čeprav bo strokovni svet podal svoje poročilo, slednje ne bo v večji meri merodajno. Spomnimo se, kako je lani ravno ta organ KZS dal zaupnico Memiju Bečiroviću po nastopih na svetovnem prvenstvu v Turčiji, kjer je bila Slovenija osma, nato pa se je izvršni odbor, oziroma odgovorni ljudje na krovni košarkarski organizaciji odločili, da kljub temu prekinejo pogodbo z njim in se odločijo za Božidarja Maljkovića. Srbski strokovnjak – plačo naj bi imel 200.000 evrov - ni izpolnil zadanih ciljev na evropskem prvenstvu v Litvi in je Slovenijo ob nič kaj prepričljivi igri, ki si jo je zastavil, popeljal do sedmega mesta. Bomo videli, kako se bo letos odločil izvršni odbor KZS, ki bo zasedal torej 12. decembra, še prej pa bo dobil poročilo strokovnega sveta.

Ne spreglejte