Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 1. 2019,
7.06

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

2

Natisni članek

Oklahoma CIty Thunder Dallas Mavericks Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 1. 1. 2019, 7.06

5 let, 3 mesece

Liga NBA, 31. december

Oklahoma Dončiću in druščini vrnila milo za drago, Westbrook pokazal pravi obraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

2

Luka Dončić | Luka Dončić in Dallas Mavericks so se od leta 2018 poslovili s porazom v Oklahomi. 19-letni Ljubljančan se je ustavil pri 17 točkah, šestih skokih in treh asistencah. | Foto Getty Images

Luka Dončić in Dallas Mavericks so se od leta 2018 poslovili s porazom v Oklahomi. 19-letni Ljubljančan se je ustavil pri 17 točkah, šestih skokih in treh asistencah.

Foto: Getty Images

Potem ko so Dallas Mavericks v noči na 31. december pred domačimi navijači s 105:103 premagali Oklahomo, je bila danes na silvestrovo zgodba v 300 kilometrov oddaljenem Oklahoma Cityju precej drugačna. Moštvo Oklahoma City Thunder je na krilih domačih navijačev in tokrat odlično razpoloženega Russlla Westbrooka, ki je uplenil trojni dvojček, v povratni tekmi zlahka prišlo do zmage (122:102). Luka Dončić se je ustavil pri 17 točkah, šestih skokih in treh asistencah. Izjemen večer za Jamesa Hardna, ki se je vpisal v zgodovino.

Košarkarji Oklahome so bili boljši skozi celotno tekmo, delni izid se je poravnal le v tretji četrtini, ko sta obe moštvi dosegli 32 točk.

Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, ko so gostitelji vodili s 60:43. Že v prvi četrtini so hitro povedli s 23:8 in vodili celo z 29:12, v drugi pa razliko dvignili na +22 (54:32). Tudi po menjavi strani je domače moštvo nadzorovalo potek tekme in ohranjalo visoko prednost.

Oglejte si vrhunce silvestrske tekme med Oklahomo in Dallasom:

Povsem drugačen obraz kot dan prej je tokrat pokazal prvi zvezdnik Oklahome Russell Westbrooke, ki je na prejšnji tekmi v gosteh pri Dallasu dosegel zanj skromnih devet točk, devet skokov in osem asistenc. Tokrat je statistiko zmagovite ekipe obogatil za kar 32 točk, 11 skokov in 11 asistenc, kar je zadostovalo za že deseti trojni dvojček v tej sezoni.

Na Westbrooka, ki se je po nedeljskem porazu počutil, kot da je svoje soigralce pustil na cedilu in obljubil drugačno igro, je že dan prej opozarjal trener Dallasa Rick Carlisle.

Nasmejani Russell Westbrook po zmagi nad Dallasom:

Pri zmagovalcih se je z 22 točkami izkazal še Paul George, medtem ko je bil pri Dallasu, ki so v gosteh izgubili že šestnajstič, s 25 točkami strelsko najbolj učinkovit Harrison Barnes. Luka Dončić je dosegel 17 točk ter prispeval šest skokov in tri asistence. Zadel je vseh šest prostih metov, a je tudi izgubil pet žog. Pod koši je tokrat preživel zgolj 23 minut, saj ga je trener tri minute pred iztekom tretje četrtine poklical s parketa.

Učinek Luke Dončića: 17 točk, met za tri 3/6, met iz igre 4/10, prosti meti 6/6, 3 asistence, 6 skokov v 23 minutah.
Povprečje v tej sezoni: 19,6 točke, 6,5 skoka, 5 asistenc, 0,3 blokade.

Dončićevo moštvo ima danes prost večer, že jutri pa ga čaka gostovanje v Charlottu. Isti večer bo Miami Heat, ki še vedno ne more računati na pomoč poškodovanega Gorana Dragića, igral v gosteh pri Clevelandu.

Dallas je s 17 zmagami in 19 porazi še vedno na 12. mestu zahodne konference, Miami pa je s 17 zmagami in 18 porazi sedmi na vzhodu.

Spektakel in rekord Jamesa Hardna

Z odlično predstavo se je od starega leta poslovil tudi James Harden, ki je k zmagi Houston Rockets (113:101) proti Grizlijem iz Memphisa v domači dvorani Toyota Center v Houstonu prispeval kar 43 točk, 10 skokov in 13 asistenc in se vpisal v zgodovino. Postal je namreč prvi košarkar v zgodovini NBA, ki je na osmih zaporednih tekmah dosegel najmanj 35 točk in pet asistenc. Rekord je bil zdaj v lasti Oscarja Robertsona, ki je takšno učinkovitost ohranjal (dvakrat) na sedmih zaporednih tekmah.

Mirjam Poterbin in Luka Dončić
Sportal Vse se vrti okoli Dončića, a pod žarometi še več pozornosti požela njegova mama

Liga NBA, 31. december:

Lestvici: 

Preberite še: 

Luka Dončić Dallas Oklahoma
Sportal Dončić domačim navijačem za novo leto podaril to, kar zna najbolje
LeBron james
Sportal 34. rojstni dan LeBrona Jamesa: prepričan, da potrjuje znan pregovor
Jasmin Repeša
Sportal Alena Omića bo vodil nekdanji hrvaški selektor Repeša
Sportal Čančar s trojko s sredine igrišča pokopal evroligaša #video
Ne spreglejte