Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2020,
6.56

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,18

3

Natisni članek

NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Petek, 24. 1. 2020, 6.56

4 leta, 3 mesece

LIGA NBA, 23. JANUAR

Dončić čustven, alarm z gležnjem lažen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,18

3

Luka Dončić | Luka Dončić je na zadnji tekmi proti Portlandu dosegel osem trojk, tokrat ni bil razpoložen izza črte 7,25. Kljub temu je dosegel 27 točk in bil prvi strelec Dallasa. Pri Portlandu je s 47 točkami blestel Damian Lillard. | Foto Reuters

Luka Dončić je na zadnji tekmi proti Portlandu dosegel osem trojk, tokrat ni bil razpoložen izza črte 7,25. Kljub temu je dosegel 27 točk in bil prvi strelec Dallasa. Pri Portlandu je s 47 točkami blestel Damian Lillard.

Foto: Reuters

Slovenski košarkar Luka Dončić, ki je ponoči izvedel, da bo po Goranu Dragiću kot drugi Slovenec nastopil na tekmi vseh zvezd, je bil prvi mož ob zmagi Dallas Mavericks proti Portlandu (133:125) - kljub težavam pri metu za tri točke je vpisal 27 točk, 9 asistenc in 6 skokov. Pri poražencih je Damian Lillard natresel kar 47 točk.

Luka Dončić
Sportal Dobrodošel med zvezdami, Luka Dončić!
Luka Dončić Dwight Powell
Sportal Črn scenarij se je pri Dallasu uresničil

Luka Dončić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Odlična popotnica: prva peterka tekme All-Star tudi z LD 77

Le nekaj ur pred obračunom Portlanda z Dallasom je vodstvo lige naznanilo člane prvih peterk tekme vseh zvezd, ki bo 16. februarja potekala v Chicagu. Med izbranci je tudi Luka Dončić.

Poleg Ljubljančana so v prvi peterki iz zahodne druščine še Anthony Davis (LA Lakers), James Harden (Houston), Kawhi Leonard (LA Clippers) in kot kapetan LeBron James (LA Lakers). Z Vzhoda pa pod žaromete tekme All-Star prihajajo kapetan Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Joel Embiid (Philadelphia), Pascal Siakam (Toronto), Kemba Walker (Boston) in Trae Young (Atlanta). Prihodnji petek bodo naznanjeni tudi rezervni igralci. Nato pa bosta oba kapetana  6. februarja dokončno izoblikovala ekipi za prestižno tekmo. Več o tem ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dreams do come true!! Thanks to everybody 🙏✊

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Očitno je imenovanje v začetno peterko na tekmo vseh zvezd dodatno motiviralo Luko Dončić, ki je bil v prvi četrtini proti Portlandu s 16 točkami nezaustavljiv.

"Neverjetno. Nisem mislil, da se bo to zgodilo. Posebno je. Čustven sem bil. Kot otrok sem sanjal, da bom igral v ligi NBA. Zdaj bom del tekme zvezd. Neverjetno," je ob imenovanju v prvo peterko za tekmo vseh zvezd dejal Dončić.

"Zelo sem vesel zanj in za našo ustanovo. Zaslužil si je. Navdušujoči časi so za našo ekipo, zanj, njegovo kariero in jasno prihodnost," je ob mejniku Dončića dejal trener Rick Carlisle.

V prvi četrtini ga je pustil igrati tako rekoč vse do konca, dokler ni z desno nogo stopil na tekmečevo in odšepal na klop. Prižgal se je alarm, saj je bil to prav tisti desni gleženj, zaradi katerega je bil nedavno odsoten z igrišč. A se je tudi kmalu ugasnil.

Z ledom so mu gleženj hladili, ko je v drugi četrtini spet stopil na parket, pa je bilo jasno, da k sreči ni prišlo do vnovične nevšečnosti.

Predstava Luke Dončića proti Portlandu - 27 točk (za 3 točke 2/11, za 2 9/14, prosti meti 3/6), 6 skokov, 9 asistenc v 35 min.

Trojke je metal stran, zato pa s prodori povzročal preglavice

Če so mu proti Portlandu na nedeljski tekmi, ko je Dallas prav tako zmagal, stekle trojke in jih je zadel osem iz dvanajstih poizkusov, tokrat ni imel dneva. Zadel je le tri od dvanajstih metov.

Zato pa je bil razpoložen pri prodiranju pod koš in razigravanju soigralcev. Prav ti so bili ob Lukovi igri ključni, da je zmaga odšla v Dallas. Tisti, ki so prišli s klopi, so dosegli kar 47 točk - domača klop je prispevala le 22 točk in še od tega jih je Carmelo Anthony vknjižil 20.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Izstopala sta zlasti Maxi Kleber in Jalen Brunson. Slednji je zadel kar štiri trojke in tekmo končal pri 17 točkah, Kleber pa je blestel tudi v obrambi – ob 15 točkah je košarkarjem Portlanda dodelil tudi tri blokade.

Do polčasa je Dallas dosegel kar 78 točk in imel vse pod nadzorom, dokler se v tretji četrtini ni snel z verige Damian Lillard. Po njegovi kanonadi trojk - 16 točk v tej četrtini, skupaj kar 47 – se je Portland po delnem izidu 17:0 približal na vsega šest točk zaostanka (87:93), a so gostje s tremi trojkami nato našli odgovor in se spet nekoliko odlepili ter zadržali prednost do konca.

"Dobro tekmo smo odigrali. Damian je izjemen košarkar. Težko ga je ustaviti. Portland je dobra ekipa," je tekmeca pohvalil Dončić.

Ker so njegovi soigralci kazali pravi obraz v zadnji četrtini, mu je trener Carlisle v prvih minutah namenil nekaj več časa za počitek. Košarkarji Dallasa so še enkrat potrdili sloves "slabega" gosta in vknjižili še 17. zmago na 28 tekmah, kolikor so jih odigrali izven domače dvorane.

"Vesel sem te zmage. Naš cilj je končnica, zato je vsaka tekma pomembna."

In v boju za končnico je to zelo pomembno, se zaveda tudi slovenski košarkarski biser: "Vesel sem te zmage. Naš cilj je končnica, zato je vsaka tekma pomembna. Gremo korak za korakom." Dallas je na petem mestu v zahodni konferenci in ima osem zmag prednosti v boju za končnico, za drugim mestom pa denimo zaostaja le za tri skalpe. Tega držijo Utah Jazz in prav proti njim se bodo Mavericks pomerili v soboto ob 23. uri po našem času.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zato pa so Teksačani na prejšnji tekmi izgubili pomembnega člana moštva Dwighta Powella, ki je zaradi strgane ahilove tetive že končal s sezono. Čeprav ga ni bilo na parketu, se to na tem obračunu ni poznalo: "Dobro smo se odzvali. Pogrešali ga bomo. Poškodbe so del našega posla. Vem, da bo delal trdo, da se bo kmalu vrnil."

Ponoči je bil v ligi NBA razpoložen za igro tudi zvezdnik lige LeBron James, ki je pokazal, zakaj je bil ob Giannisu Antetokounmpoju izbran za kapetana ekipe na tekmi vseh zvezd, ki bo 16. februarja v Chicagu. Ob zmagi LA Lakers proti Brooklyn Nets je namreč prišel do novega trojnega dvojčka – 27 točkam je dodal 12 skokov in 10 asistenc.

Liga NBA, 23. januar

Lestvica lige NBA

Preberite še:

Beno Udrih
Sportal Beno Udrih je po novem Američan
Luka Dončić
Sportal "Dončića ne moreš zaustaviti"

 

Ne spreglejte