Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2023,
7.22

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

Natisni članek

Toronto Raptors Victor Wembanyama San Antonio Spurs Phoenix Suns Philadelphia 76ers Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA

Petek, 3. 11. 2023, 7.22

5 mesecev, 3 tedne

Liga NBA, 2. november

Rekorden večer mladega francoskega zvezdnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84
Victor Wembanyama | Victor Wembanyama je ob zmagi San Antonio Spurs prispeval 38 točk, kar je njegov rekord v NBA. | Foto Reuters

Victor Wembanyama je ob zmagi San Antonio Spurs prispeval 38 točk, kar je njegov rekord v NBA.

Foto: Reuters

Četrtek v ligi NBA je prinesel štiri tekme. Odličen večer je za prvim izborom zadnjega nabora Victorjem Wembanyamo, ki je k zmagi San Antonio Spurs nad Phoenix Suns (132:121) prispeval 38 točk, kar je njegov nov rekord v NBA, dodal pa je še deset skokov. Philadelphia, ki se je predstavila prvič po odhodu Jamesa Hardna, po katerem se je zgodila velika rošada igralcev z LA Clippers, je premagala Toronto Raptors, zmagali so še New Orleans Pelicans in Orlando Magic. Luka Dončić se z Dallasom pripravlja na sobotno gostovanje pri prvaku Denverju, na katerem bo v ospredju njegov obračun s srbskim prijateljem Nikolo Jokićem.

Luka Dončić
Sportal Posebna pohvala na račun Dončića, pri Dallasu opozarjajo

Še drugič v nekaj dneh sta si nasproti stala kluba Phoenix Suns in San Antonio Spurs, še drugič je zmagal drugi. Tokrat ne le za točko, pač pa za 11.

Spurs so v drugi četrtini vodili za 27, v tretji za 24, v zadnji pa dopustili domačim, da so jih ujeli. Gostje so odgovorili z 12 zaporednimi točkami, deset jih je dosegel 19-letni Victor Wembanyama, s tremi prostimi meti, zabijanjem, trojkama in metom iz obrata. Francoski najstnik je na koncu k zmagi s 132:121 prispeval 38 točk, kar je njegov rekord v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. V dobrih 34 minutah je dodal še deset skokov.

"Včasih 20 in več točk prednosti ni dovolj za zmago, to je lekcija te tekme. Na koncu mi je uspelo zadevati mete, na vrsti sem bil jaz. Že jutri pa bo to nalogo dobil kateri izmed soigralcev," je po srečanju dejal novinec v NBA.

Pri Phoenixu je blestel Devin Booker, ki mu je skok zmanjkal do trojnega dvojčka, a tudi njegovih 31 točk (devet skokov in 13 asistenc) ni bilo dovolj za ekipno veselje. Kevin Durant se je ob porazu ustavil pri 28 točkah.

Vrhunci srečanja med Phoenix Suns in San Antonio Spurs:

Na uvodnem srečanju je Philadelphia 76ers po slovesu Jamesa Hardna, ki je "izsilil" selitev v drugo klubsko okolje, premagala Toronto Raptors. Prvo ime ob zmagi je bil z 28 točkami in 13 skoki Joel Embiid, Tobias Harris in K. J. Oubre sta jih dodala 23. Pri kanadski zasedbi je Scott Barnes tekmo končal s 24 točkami, osmimi skoki in prav toliko asistencami.

Košarkarji Orlando Magic so tretjo zmago dosegli na gostovanju pri Utah Jazz, po napeti končnici so slavili s 115:113. S 30 točkami, tudi odločilnimi za zmago, in devetimi skoki je bil najbolj razigran Paolo Banchero, pri Utahu je Lauri Markkanen srečanje končal z 22 točkami.

Paolo Banchero je bil prvi mož zmage New Orleans Pelicans nad Utah Jazz. | Foto: Reuters Paolo Banchero je bil prvi mož zmage New Orleans Pelicans nad Utah Jazz. Foto: Reuters

Uspešno sezono nadaljujejo člani New Orleans Pelicans, ki so se morali znajti brez Ziona Williamsona (počitek) in Brandona Ingrama. Za četrto zmago na petih tekmah so premagali Detroit Pistons, C. J. McCollum je k zmagi prispeval 33 točk, Jonas Valanciunas pa 23 točkam dodal še 13 skokov.

Nikola Jokić in Luka Dončić sta dobra prijatelja. Med njima vlada veliko spoštovanje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nikola Jokić in Luka Dončić sta dobra prijatelja. Med njima vlada veliko spoštovanje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dončić in druščina pri prvakih

Mavericks bodo poskušali nadaljevati zmagoviti niz v noči na soboto, ko jih čaka gostovanje pri branilcih naslova v Denverju. Nuggets so na zadnji tekmi ostali praznih rok pri Minnesoti. Izgubili so z visoko razliko, v noči na soboto, ko bodo ob 3. uri zjutraj po slovenskem času pričakali vroči Dallas, pa bodo imele točke dvojno veljavo, saj bo tekma štela tudi za novopečeno tekmovanje "in-season tournament" oziroma sezonski turnir. Dallas se je na njem znašel na Zahodu v skupini B, v kateri poleg Denverja nastopajo še LA Clippers, New Orleans in Houston.

Luka Dončić
Sportal Dončiću kaj takšnega, odkar igra v ligi NBA, še ni uspelo!

 

Liga NBA, 2. november:

Lestvica:

Victor Wembanyama
Sportal San Antonio z dragocenim velikanom do zmage v izdihljajih tekme #video
Texas Rangers, bejzbol
Sportal Teksaški Rangerji spisali zgodovino, navdušen tudi Dončić
Bobby Knight
Sportal Umrl legendarni ameriški košarkarski trener
Ne spreglejte