Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 6. 2021,
6.14

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Milwaukee Bucks Brooklyn Nets

Petek, 18. 6. 2021, 6.14

2 leti, 10 mesecev

Liga NBA, 17. junij

Milwaukee izsilil sedmo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Milwaukee Bucks Brooklyn Nets | Milwaukee Bucks, pri katerem je Khris Middleton z 38 točkami vknjižil osebni rekord, so izsilil sedmo tekmo. | Foto Guliverimage

Milwaukee Bucks, pri katerem je Khris Middleton z 38 točkami vknjižil osebni rekord, so izsilil sedmo tekmo.

Foto: Guliverimage

Ni še konec polfinalne serije vzhodne konference lige NBA med Milwaukee Bucks in Brooklyn Nets, Milwaukee je z zmago s 104:89 izsilil odločilno sedmo tekmo, ki bo v soboto zvečer v Brooklynu. 

Luka Dončić Rick Carlisle
Sportal Šok v Dallasu: Dončić ostal brez trenerja

Četrtkova šesta tekma polfinala vzhodne konference najmočnejše košarkarske lige na svetu v dvorani Fiserv Forum še ni dala odgovora o potniku v konferenčni finale. 

Gostitelji po začetnem vodstvu z 2:0 tega niso izpustili iz rok, hitro so ušli na +9 (11:2), prednost v prvem delu zvišali tudi na 13, po prvih 12 minutah pa vodili s 26:19. Na polčas so odšli z dvomestno prednostjo in Milwaukeeju dopustili, da se je približal na največ pet točk. V zadnjem delu so Khris Middleton, Giannis Antetokounmpo in ekipa vodili tudi za 21 točk, na koncu pa s 104:89 poskrbeli, da bo o napredovanju odločala sobotna tekma na parketu Brooklyn Nets.

Prvi imeni pomembne zmage sta bili Middleton, ki se je ustavil pri 38 točkah, kar je njegov rekord, dodal pa je še deset skokov, in grški orjak Antetokounmpo. Slednji je prispeval 30 točk in se podpisal pod kar 17 skokov. Dvojec je s tem kot edini izenačil dosežek Kobeja Bryanta in Shaquilla O’Neala − na istih dveh tekmah končnice ene sezone sta dosegla vsaj 30 točk in deset skokov.

Pri poražencih, ki zaradi poškodbe še naprej pogrešajo zvezdnika Kyrieja Irvinga, je voz znova vlekel Kevin Durant. Dosegel je 32 točk in 11 skokov, James Harden je dodal 16 točk.

Vrhunci tekme:

"Nocoj smo bili res nepopustljivi," je dejal Middleton. "Skušali smo čim bolj otežiti delo Kevinu Durantu in Jamesu Hardnu in to nam je tudi uspelo. Končnica dejansko zadeva stalno prilagajanje. Ob polčasu smo si zagotovili prednost, kar smo uspeli ohraniti in prenesti v četrto četrtino."

Phoenix ostaja edini

Odločilna tekma bo v soboto v Brooklynu. Za zdaj so si polfinalno vstopnico zagotovili le košarkarji Phoenix Suns, ki so s 4:0 pometli z Denver Nuggets. V seriji med Philadelphia 76 in Atlanta Hawks slednja vodi s 3:2, med Utah Jazz in LA Clippers pa imajo zaključno žogo Kalifornijci.

Liga NBA, 17. junij

Milwaukee Bucks : Brooklyn Nets 104:89 /3:3/
Middleton 38, 10 sk., Antetokounmpo 30, 17 sk., Holiday 21; Durant 32, 11 sk., Harden 16, Griffin 12

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte